Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Lehet nokedlit készíteni...

Lehet nokedlit készíteni nokedliszaggató nélkül (valamilyen egyéb praktikával)?

Figyelt kérdés
2022. márc. 11. 19:27
1 2 3 4
 21/35 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm!!
2022. márc. 12. 02:25
 22/35 anonim ***** válasza:
100%
En is azt lattam hogy egy angol szakacs a tvben nagy lyuku sajtreszelot ajanlott nokedli szaggatashoz, amikor magyarorszagrol forgatott. Mert ugye kulfoldieknek nincs nokedliszaggatojuk.
2022. márc. 12. 07:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 23/35 anonim ***** válasza:
100%
Nemtán fél háromkor még a húst vágtad...?
2022. márc. 12. 08:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 24/35 anonim ***** válasza:
78%

Egyáltalán nem sok az az 1 kiló liszt!


3,4 kg a hús! Ha 25 dekát számolok egy adagra, az kb 13 adag.

Lazán kell hozzá 1 kiló lisztről galuska, hogy arányaiban jó legyen!

És igen, vagy nagy lyukú reszelő ami szóba jöhet, de azért az nem tökéletes, mert 1 kg-ról kiszaggatni, az időben se kevés, és a reszelő lyukján nem megy ki olyan jól a tészta sokat kell masszírozni, plusz még közben áll is, a végére úgy be fog állni a tészta mint a gerely!

Őszintén szólva, galuskaszaggató hiányában ekkora mennyiségnél hamarabb csinálnék tarhonyát.

2022. márc. 12. 15:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 25/35 anonim ***** válasza:
100%
Anyám 2 kanállal szokta
2022. márc. 12. 17:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 26/35 anonim ***** válasza:
100%
Sikerült kiszaggatni a nokedlit, vagy végül más köret készült?
2022. márc. 12. 22:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 27/35 anonim ***** válasza:
18%
GYermelyibe szarvacska, jobb mint a nokedli. [link]
2022. márc. 13. 09:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 28/35 A kérdező kommentje:
Van is szarvacska tésztám (1 kg-os...Spar-os). Az volt az elképzelésem, hogy van az a 4 cm széles lyukú tölcsér (lekvárok üvegbe töltéséhez való)...az éppen passzol a pl. Cappy gyümölcsleves flakonra. ...betöltöm a tésztát a flakonba, a flakon tetején képeztem egy kb. 1 centis lyukat....azon kezesztül kinyomom. De, a tészta, ami eleinte még elég folyós volt a művelethez (úgy ránézésre)...nehezen akart átfolyni a 4 centis tölcsérlyukon. Ekkor 'pályát/módszert módosítottam: Nem akartam már a flakonba tölteni, hanem a tölcsérből egyenesen a forróvízes fazékba. És...ahogy a 4 centis lyukon lassan haladt kifelé, a gravitáció következtében megnyúlt (elvékonyodott) olyan kb. 1 centisre...és szakadozott is. A keletkezett nokedli vegyes nagyságú lett a kb. fél centi vastagtól a 2 centi vastagig...de jó lett, ehető. Korábban még érdeklődésemre valaki azt javasolta, hogy réteslisztből csináljam. Így is tettem. Jó lett...és gyorsan elkészült (hogy hamarabb legyen sok forróvíz, másfél literes vízforralóval forraltam kb 3 kör vizet, így a forróvíz is hamar meglett). Köszönöm mindenkinek. Ha legközelebb olyan helyen járok, feltétlen veszek nokedliszaggatót...de csak ha kapok normálisat. Egyszer évekkel ezelőtt egy ismerős csajszi (az akkori barátnőm) kért, hogy segítsek a nokliszaggatásban, és egy ilyen kis >sz.r<....... >p.cs< szaggatója volt, azon izgatta-mozgatta a valamit kb. 3 cm-es amlpitudóval...idegesítő volt...olyat nem veszek......
2022. márc. 13. 13:29
 29/35 anonim ***** válasza:

40 év főzés és nagy családnak ipari mennyiségű nokedliszaggatás után ezeket tudom ajánlani, nekem is ezek vannak:

Ez a kisebb lyukú, általában ezzel nyomatom:

[link]


Ez a nagyobb lyukú, ezzel "retró" galuskát készíthetsz, de pl sztrapacskához kifejezetten ez kell: (A valóságban nem ennyire óriásiak a lyukak, mint a képen!)

[link]


Az elsőnél fontos, hogy legyen akkora fazekad, amire pontosan ráfekszik a pereme. Meglátod gyerekjáték lesz vele 10 kg nokedli!:D

2022. márc. 13. 14:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 30/35 anonim ***** válasza:
25%

"de csak ha kapok normálisat"


Az baj, hogy az használtan is egy húszas, amivel már normálisan lehet dolgozni, de 60-ért se ritka, amivel több kiló tésztát kényelmesen tudsz szaggatni.

Én otthonra pont fordítva vennék galuskaszaggatót. Annak ellenére, hogy profi dolgokkal szeretek dolgozni, meg a szakmám is ez, szóval a munkahelyemen nem is dolgozom mással.


De otthonra fölösleges, a jobbak se csinálnak csodát.

Azt a tili tolis szart alapból nekifutásból ki kell dobni a p-csába, hiszen a tartály szélességét le kell vonni a "tolható útból", a benne lévő tészta pedig ezen a köztes úton csak ide oda himbálózik, míg a végén "kidolgozódik" amitől egy kiszaggathatatlan gumi lesz.


Csak maga a perforált lemez kell, némi peremmel, és vagy kézzel, vagy habkártyával vagy trokserral átnyomni, minél kevesebb masszírozással, meg ide oda maszatolással.

Vagy ha van olyan ismerősöd, aki dolgozik ilyennel, egy darab rozsdamentes perforált lemezből hajt neked méretre egy olyat ami átér egy nagy lábason, és ennyi.

Emlékszem, volt ez a régi fajta sötétbarna fég-es konvektor, annak még nagyobb lyukú volt a burkolata, mint a mostaniaknak, ahol tanuló voltam, olyanon szaggatták a galuskát. Olyan heti 500 adagot vagy 30 évig...

2022. márc. 13. 14:20
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!