Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Lehet nokedlit készíteni...

Lehet nokedlit készíteni nokedliszaggató nélkül (valamilyen egyéb praktikával)?

Figyelt kérdés
2022. márc. 11. 19:27
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
64%
3,5 kg húsból pörkölt, 2 kg lisztből nokedli 2 emberre. Zseniális. Még csinálhatnál hozzá egy kis uborkasalátát 30 kígyóuborkából, úgy finom igazán.
2022. márc. 11. 20:14
 12/35 anonim ***** válasza:
100%

Rengeteg az 1kg. liszt.

Ha így kell szaggatnod, akkor figyelj közben, el ne ázzanak a vízben már beleszaggatottak. Gyakran kavargasd ne álljon össze, és siess, ne ázzon el az eleje. Inkább gyakrabban szedd ki a főzővízből.

2022. márc. 11. 20:52
 13/35 anonim ***** válasza:
100%

A pörkölt már elkészült? Finom lett?

https://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__elelmiszerek__..

2022. márc. 11. 20:59
 14/35 anonim ***** válasza:
100%
#13: hehehe...😂
2022. márc. 11. 21:02
 15/35 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm!! Feladtátok a leckét...lett miből választanom...nem feltétlen a legnehezebb megoldást akarom választani, lehet még a tarhonya is...(vagy főtt tészta). Köszönöm mindenkinek!!
2022. márc. 11. 21:05
 16/35 anonim ***** válasza:
92%
Egy kiló lisztből rengeteg nokedli lesz, és ha nincs szaggatód, el fog tartani egy darabig. Réteslisztet ne használj, csak sima finomlisztet.
2022. márc. 11. 21:07
 17/35 A kérdező kommentje:
#13...én vagyok az, igen. Kicsit későn vettem ki a fagyasztóból a húsokat, még csak most kockázom....főzök éjfélig.....reggel folytatom. Először a lábszárból főzök pörköltet - aztán becsatlakozik a nyak is...(mert az hamarabb megfő)
2022. márc. 11. 21:10
 18/35 anonim ***** válasza:
92%
Így már nem biztos, hogy lesz kedved nokedlit szaggatni, pláne kézzel. Tésztát vagy tarhonyát javasolnék én is, vagy (ha elérhető) gyorsfagyasztott nokedlit. Amikor 20-30 fős rendezvényre főztünk marhapörköltet, a galuska hozzá ilyenből készült. Amíg rotyogott a hús a bográcsban, addig kifőtt a tűzhelyen a mirelit nokedli.
2022. márc. 11. 21:22
 19/35 anonim ***** válasza:
85%

Réteslisztet inkább ne. Egy kiló lisztből 4 óriás étkű vagy 6 átlagos étkű emberre tudsz nokedlit csinalni.

És ahkgy az első írja. Deszkáról szaggatva. Lobogó forró víz egy lábosba. A lábos szélére feltámasztod a deszkát, másik kézben a kenőkés. A deszkán enyhén elterül a tészta de nem lefolyik (jól be kell állitani az állagát) és késsel kis hurkákar leveszel a tésztakupac végéről és a deszkán végigsimitva belokod a forro vizbe

Szerijtem ird be youtubera hogy nokedli szaggatás kézzel ws ott látod a techikát és az állagot is.

2022. márc. 11. 22:19
 20/35 anonim ***** válasza:
100%
Ha van nagy lyukú lapreszelőd, az majdnem olyan, mint a nokedliszaggató.
2022. márc. 12. 00:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!