Ha sima liszt helyett teljes kiőrlésűt használok sütéshez, akkor több folyadékra van szükség?
Figyelt kérdés
2022. febr. 16. 13:54
1/6 anonim válasza:
Keverd a kettőt, önmagában a tk egy ratyi. :)
2/6 anonim válasza:
IGen! több nedvességet vesz fel a tk. liszt.
De osztom az 1-es véleményét, ne csináld 100%-ban tk-ból, mert fűrészporos ehetetlen lesz, bármit sütsz....
3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2022. febr. 16. 14:59
4/6 anonim válasza:
Ez fura, én teljes kiőrlésűvel szoktam mindent sütni, állagra mindig okés. :D De amúgy meg ez látszik majd sütés közben, hogy kell-e még bele vagy nem..
5/6 Mansour válasza:
Ízlés dolga, én szeretem a teljesen teljes kiőrlésűből készült, sűrűbb állagú kenyeret is, időnként szoktunk ilyet sütni. De lehet a kettőt tetszés szerinti arányban keverni. Kenyérsütésnél fél kg fehér liszthez 3 dl víz szükséges, fél kg teljes kiőrlésűhöz viszont 4 dl. Ha kevered a liszteket, akkor ennek megfelelően 3 és 4 dl között legyen a vízmennyiség.
6/6 anonim válasza:
Én úgy szoktam a kovászos kenyeret sütni hogy 650 víz, 150 fehér liszt, 725 tk liszt. Az eredeti recept 900 fehér liszt volt. Szóval inkább ugyanannyi vizhez teszek kevesebb tkt. Ha vizet teszek pluszba, sose tudom eltalálni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!