Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Sertescombot sertesmajatmeg...

Sertescombot sertesmajatmeg lehet sütni rántva?

Figyelt kérdés
2022. febr. 12. 16:42
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
0%

8-as, és mindig kloffolom a májat! (mármint a sertést, borjút... csirkét nyilván nem)

Sokkal jobban sül!!!

Egyébként a 3-mas válaszomban erre is utalt, hogy meg kell találni a legoptimálisabb hőmérsékletet.

Kloffolatlanul sokkal lassabban kell sütni, hogy átsüljön. Ha lassan sütöd, rengeteg folyadékot veszít.

Ez nem csak jelentősen visszahűti az olajat, ami még extrán habozni is fog miatta (hiszen nem csak víz távozik, hanem húsnedvek, vázfehérjék is, amik masszív habot képeznek az olajban sütés közben, de ezzel párhuzamosan ki is szárad a máj, és akkor lesz csak igazán troszka!!!

Klopfolva, magasabb hőmérsékleten lehet sütni, így a sütés elején rögtön kap egy olyan hősokkot a felülete, mint amikor pl. egy natúr szeletet elősütsz, kérget sütsz rá, hogy bent tartsd a húsnedveket.

Így jóval rövidebb a sütés idő, nem szárad ki a máj (órák múlva is abszolút elfogadható állagú) és nagyban megnöveled a sütőolaj élettartamát is!

A "mészárszék" meg nagyon egyszerűen elkerülhető, 2 réteg folpackot teszek rá, és úgy klopfolom. De ha kevés a máj, annyit 1 réteg is kibír. Egy apró trükk, és a legminimálisabb fröcsögés sincs!

2022. febr. 13. 05:55
 12/17 A kérdező kommentje:
Egy kérdés ez panirra szól vagy annelkul? És ellepve olajban vagy csak alatta van olaj?
2022. febr. 13. 07:06
 13/17 anonim ***** válasza:
25%

12, most ez nekem szólt? (11 vagyok)

Mármint amit leírtam , hogy klopfolva sütöm, azt bundázva sütöm?

Igen, hát erről szólt a kérdés, hogy alkalmas e rántva. Igen, alkalmas, csak itt van olyan verzió, aki nem klopfolja, erre reagáltam, hogy nekem jobban bejön, ha megütöm, mert gyorsabban lehet sütni, annyival gyorsabban, hogy nem szárad ki.

De ezt a bundázottra értettem, tehát a rántottat csinálom így, és igen, bőven ellepi az olaj.

2022. febr. 13. 07:16
 14/17 A kérdező kommentje:
Bocsánat csak annyi hozzászólás volt hogy már nem tudom követni ki miről beszél, s csak egyértelműsíteni akartam.
2022. febr. 13. 07:32
 15/17 anonim ***** válasza:
66%

Sertés combból felsált vegyél ez a legideálisabb rántani.

Próbáld ki a borjúmájat is rántva.

2022. febr. 13. 08:34
 16/17 A kérdező kommentje:
Köszi
2022. febr. 13. 08:56
 17/17 maoriérzések ***** válasza:
71%
Ha szépen megkérsz egy hentest(nem a tekszós kiszolgáló undorkát) lehet,hogy szeletel neked a megfelelő részekből,lásd "15", a szálirányra is ügyelve.A májjal kísérletezz,nem túl drága, rájössz majd.
2022. febr. 19. 08:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!