Savanyú uborka befőttet el lehet úgy rakni, hogy nem az üvegeket főzöm be, hanem csak a felforralt felőntőlevet öntöm az ubikra?
BOcs, de mióta kell a savanyú uborkát FÖZNI????
SOHA nem föztem még sem üvegestöl, se nem forró lével öntöttem fel, és az elmúlt kb 25-30 év alatt egy sem romlott meg.
A fözött/forrázott uborka löttyedt lesz, nem pedig ropogós, amiylennek lennie kell!
Én sem hallottam uborka befőttről. Savanyúságról, felén csak gyümölcsöt főznek be.
De én sem igazán emlékszem, hogy az üvegeket főzöcskéztem volna, ennek ellenére a zöldparadicsomjaim meg a chilijeim évekig jók voltak.
na jó mik ezek a feleletek?:DD
nem hallott még uborka befőttről kész:D
a másik azt írja h 5 percet spórolok, na ez már jobb, de miért csak ötöt? nem annyira az időre gondolnék itt hanem egyszerűségre inkább
na de most már valami hasznosat is írjatok
Jó elhisszük, hogy mucsajröcsögén van ilyen, mivel receptet a gugliban is van recept, de az orszán nagy részén ha a boltban uborka befőttet kérnék, csak néznének hülyén.
Úgyhogy a kérdezőnek jön szembe mindenki. De eléggé lóghatnak a deszkák odafönt, ha azért hibbant valaki, mert nem ismeri helyi szokásaitokat.
- Alaposan megmosom az uborkát. Az apróbbakat szeretjük, nagyot sohasem teszek el. Néha ha a kinézete megkívánja (szőrök, sár, sérülések) használok a mosáshoz körömkefét-persze olyant, amit csak konyhai célokra használok.
- alaposan megmosom a hozzávalókat is, ki mit szeret beletenni, nálunk a torma, kapor, bors, a nyerő.
- Az üveget szaliciles vízben alaposan kimosom, aztán beleszorongatom a nyers uborkákat és beleteszem a hozzávalókat. Néha a változatosság kedvéért zellerrel, köménymaggal, kurkumával és egyéb fűszerekkel is szoktam kísérletezni, szereti a család.
- elkészítem a levet és forrón öntöm az uborkára, amit üvegestől, azért, hogy el ne pattanjon az üveg, vízbe állítva előzőleg felmelegítek 60-70 fokra.
- fém csavaros tetejű üveget használok. Az üveg száját MÉZzel körbekenem, szaliciles vízbe megáztatott celofánt teszek rá, és arra csavarom fel a tetőt.
- amit hosszabb időre akarok eltenni, azt fejtetőre állítva tárolom a pincében. Kemény, roppanós marad hosszú idő után is.
A méz íze nem érzik rajta, csak fertőtlenítés a célja.
(a befőtteket és a lekvárokat is méz-celofán-csavaros fémtető-fejreállítás módon tárolom, nekem negyon bevált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!