Őzgerinc formában mindig nyers marad a süti?
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy őzgerinc formában próbáltam már többféle piskótás receptet, próbálgattam a hőmérséklettel is játszani. Lefedtem fóliával, nem fedtem le. Mindent kipróbáltam, mégis mindig a széle már feketedik, a közepe még folyós. Akkor is, ha csak félig töltöm.
A muffin szépen feljön, tepsis piskóta is, tortaforma is. Valamiért az őzgerincemmel nem értjük egymást.
Valakinek tipp esetleg?
Nem jó hőmérsékleten sütöd valószínűleg!
Vedd lejjebb a sütési hőmérsékletet.
Az én szakácstudományom nagyjából kimerül a víz felforralásában, de azt még én is tudom, hogy ha valaminek a külseje már megsült, a belseje meg nyers, akkor túl hirtelen (nagy hőmérsékleten) sül. :)
Írhattad volna, milyen szerkezetet használsz. Vezetékes gáztűzhelynél nálunk már közmondásos, hogy 3-4 közé véve kell sülni mindennek...
Túl magas hőmérsékleten sütöd v túl magasra, hátra rakod. Próbáld lejjeb rakrni alacsonyabb hőmérsékleten légkeveréssel.
Lehet segít lehet nem. Minden sütő más.
Tovább kell sütni. Alacsonyabb hőmérsékleten.
De az is lehet, hogy a recept, amit használsz nem őzgerinc formára van kitalálva.
Többségben bízva, akkor próbálkozok tovább a hőfokkal.
Elektromos a tűzhely, elég pontosan be tudom állítani.
Köszönöm a gyors válaszokat! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!