Lehet grillezni sima nem grill serpenyőben is? Pontosítom a kérdést a leírásban.
Szeretek nyaranta grillezni barátaimmal. Gondoltam hogy itthon gáztűzhelyen, serpenyőben megcsinálom ugyanazokat a bepácolt a húsokat amiket szoktunk csinálni. Sőt csinálnék grillsajtot, cukkinit, hasonlókat is.
Most a Penny Marketben hűségponttal 6.000Ft a Berlingerhaus grillserpenyő. Ikeában is ugyanennyiért van saját márkás, ugyanekkora csak műanyag nyéllel meg jön mellé a szállítási költség. Bár ikeából úgyis rendelek.
Csóróság van szóval jól megfontolom a dolgot. Most egy elég pro serpenyőm van. Jó nagy, négyzet alakú, egyenletesen oszlatja el a hőt.
Szerintetek rosszabb ha abban készítem a bepácolt tarját, karajt, csirkemellet, cukinit, grillsajtot, stb...? Nem tudom kell-e nekem a grill serpenyő, de most jó áron van és az akcijjjjó nemsokára lejár. Már így is 2 hónapja filózom a dolgon.
Köszi a választ. Asszem megpróbálom sima serpenyőben és ha tetszik az eredmény akkor nem veszem meg. Ha nem vagyok elégedett megveszem. Ez volt eredetileg is a tervem csak valahogy sosem jött ki az időmből hogy pácoljam a húst. Gondoltam itt leírja valaki a tapasztalatait. Nem tudom eldnteni hogy tök hasznos vagy teljesen felesleges. XD
Nem teljesen értem miért jobb a grill serpenyő. Azt írjál hogy jobban pirul a hús mert nem a zsírjában áll, meg hogy szép csíkos lesz. Nem tudom ennek tényleg van-e értelme vagy marketing.
Csak úgy mondom:
Ami a bordázottságot illeti, a célja, hogy a hús ne magából kiengedett húsnedvekben főljön, (zsírban tökéletesen és kiválóan tud pirulni, az pont nem okoz problémát !!! a vízben való ázástól lesz rágós mondjuk egy marha steak...)
illetve a bordák miatt felületnövelt az érintkező felület, így hatékonyabban adja le a hőt a serpenyő.
Mindemellett kis szakértelemmel és odafigyeléssel tökéletesen ugyanez az eredmény elérhető sima serpenyővel is! Persze ehhez nem árt tisztában lenni ilyen dolgokkal, hogy ha mondjuk a kifolyó húsnedvek nem párolognak el elég gyorsan, és maga a párolgás is (mivel hőelvonó hatású) visszahűti a serpenyőt, az hogyan hat egy grillezett ételre, pláne ha az egy marha vagy vad...
Ha nem grillrácson sütsz, ahol le tud csöpögni a fölös lé, hanem serpenyőben (csíkos, vagy sima) akkor azt mondanám, kb 90-95%-ban az elkészítő szakértelmén múlik a dolog, 5-10 %-ban a serpenyő minőségén.
(Már ha kizárjuk a szélsőségesen silány játék serpenyőket)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!