Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A kerekrépát (tarlórépa) hogy...

A kerekrépát (tarlórépa) hogy érdenes leginkább elkészíteni?

Figyelt kérdés
Kaptam egy zsákkal, szeretném kipróbálni.

#Kerekrépa #Tarlórépa
2021. dec. 9. 15:46
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
64%
Pl. sárgarépa főzelék.De le is fagyaszthatod.
2021. dec. 9. 16:28
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Itt van pár ételleírás:

[link]

[link]

[link]

Az első linken több recept is található.

2021. dec. 9. 16:29
 3/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a recepteket de azokat én is megtalálom. Arra vagyok kiváncsi kinek melyik izlik a legjobban. Erre vagyok igazaból kíváncsi.
2021. dec. 9. 16:51
 4/11 anonim ***** válasza:
66%

Akkor elnézést, mert félreértettem a kérdést.

Abban akkor nem tudok segíteni, mert ugyan ismerem a kerekrépát, de még soha nem készítettem,(nem is tudnék itt hozzájutni) meg nem is ettem kerekrépából készült ételt.

2021. dec. 9. 16:58
 5/11 A kérdező kommentje:
#4 Ez az én gondom is. Még soha nem ettem kerekrépát.
2021. dec. 9. 17:03
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Savanyítani szoktuk, hordóban - mint a káposztát.

Minden formában imádom a savanyú répát (sokkal jobban, mint a savanyú káposztát): magában, paradicsomosan, tejfölösön, rétesben, mindenhogyan. (paradicsomos répa, paradicsomos húsos répa, paradicsomos húsgombócos répa, lucskos répa, tejfölös húsos répa, sűlt répa cupákos pörkölttel héjában sült krumplival, stb.)

2021. dec. 9. 17:48
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Én is a savanyítósat ismerem, meg maimoni-nál olvastam ezt a levest:

[link]

[link]

2021. dec. 9. 19:09
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Balzsamecettel vagy szójaszósszal lekenve ugyanúgy sütheted, mint az összes többi gyökérzöldséget és pürét is készíthetsz belőle.

Én még csak úgy próbáltam (mindkettő mellé mehet édes- és sima burgonya is), de amúgy az angolszász kultúrákban fogyasztják szívesen, így angolul kellene keresned turnip néven. Azért nagy csodákra nem kell számítani.

Általában megbízom ebben az oldalban, minőségi receptek vannak rajta, szóval ezekkel talán érdemes próbálkozni:

[link]

2021. dec. 10. 11:05
 9/11 anonim ***** válasza:

Ízlések és pofonok...

Hiába írom le, hogy nekem így vagy úgy ízlik - nem ismerjük a te ízlésedet.

2021. dec. 10. 11:09
 10/11 anonim ***** válasza:
Én meghámozva 1-2 mm vékonyságú szeletekre vágom és erős tűzön vajon megkapatom. De akár párolni is lehet. Én úgy szeretem, hogy még aldente, ress. Isteni köret, aki kedveli a tarlórépa kicsit retekre emlékeztető ízét.
2021. dec. 10. 15:33
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!