A kerekrépát (tarlórépa) hogy érdenes leginkább elkészíteni?
Akkor elnézést, mert félreértettem a kérdést.
Abban akkor nem tudok segíteni, mert ugyan ismerem a kerekrépát, de még soha nem készítettem,(nem is tudnék itt hozzájutni) meg nem is ettem kerekrépából készült ételt.
Savanyítani szoktuk, hordóban - mint a káposztát.
Minden formában imádom a savanyú répát (sokkal jobban, mint a savanyú káposztát): magában, paradicsomosan, tejfölösön, rétesben, mindenhogyan. (paradicsomos répa, paradicsomos húsos répa, paradicsomos húsgombócos répa, lucskos répa, tejfölös húsos répa, sűlt répa cupákos pörkölttel héjában sült krumplival, stb.)
Balzsamecettel vagy szójaszósszal lekenve ugyanúgy sütheted, mint az összes többi gyökérzöldséget és pürét is készíthetsz belőle.
Én még csak úgy próbáltam (mindkettő mellé mehet édes- és sima burgonya is), de amúgy az angolszász kultúrákban fogyasztják szívesen, így angolul kellene keresned turnip néven. Azért nagy csodákra nem kell számítani.
Általában megbízom ebben az oldalban, minőségi receptek vannak rajta, szóval ezekkel talán érdemes próbálkozni:
Ízlések és pofonok...
Hiába írom le, hogy nekem így vagy úgy ízlik - nem ismerjük a te ízlésedet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!