Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Kinek milyen fűszerek tetszene...

Kinek milyen fűszerek tetszenek töltött csirke töltelékébe és külső bedorzsolesebe?

Figyelt kérdés
2021. dec. 7. 14:43
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
58%

Külsőleg: só, bors, vaj.


Belsőleg: só, bors, vaj, vöröshagyma, fokhagyma, rozmaring, kakkukfű, majoranna, petrezselyem.


Töltelékbe: só, bors, majoranna, petrezselyem, vöröshagyma, fokhagyma, gomba, máj, zsemle, főtt tojás, nyers egész tojás.

2021. dec. 11. 12:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/21 A kérdező kommentje:
A májat milyen formában nyers májat egészben vagy darabokban vagy főtt májat morzsolva töltelékbe keverve vagy másképp
2021. dec. 12. 10:15
 13/21 anonim ***** válasza:
Májat/májkrémet szétnyomkodva keverem bele.
2021. dec. 12. 11:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy szeretem, ha darabos, mert jobban élvezhető, tetszetősebb, vagy ha marad a töltelékből, azt belefőzöm levesbe, vagy megsütöm a comb mellett rúd alakban, azokban is szebb, ha mozaikos a vágási felület, nem full homogén.


A töltelékhez amúgy is csinálok hagymás zsírt (jó, olajjal főzök, de hagymás zsírnak hívom) szóval amikor kész a pirított hagyma, arra teszem rá először a gombát, de ha ezt ki akarod hagyni, kihagyod, és utána a kis kockára vágott májat. (nyersen) Ha annak lesz egy kis tartása, megkeményedik, akkor jöhet rá a vágott petrezselyem zöld, azzal is kicsit átforgatom, hogy összezuhanjon. Addigra (mivel kicsire van vágva a máj) már egyáltalán nem véres belül, gyakorlatilag meg is párolódott és úgy megy rá az egész áztatott zsemlére.


Előtte a májat vagy leforrázod, vagy nem.

Valaki bedobja forrásban lévő vízbe 1 percre, hogy kicsit megkeményedjen, legyen tartása, könnyebben lehessen kockázni, szebb , tisztább kockákat tudjon vágni. De ez elhagyható.

2021. dec. 12. 11:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/21 anonim ***** válasza:

Szerintem is gusztusossbb a kicsit darabos töltelék, ezért teszek bele lilahagymát, karikázott főtt tojást, szeletelt párolt gombát, meg friss zöldfűszert.

A tejbe áztatott zsemlétől puha lesz, és krémes.


Én általában kis őzgerinc vagy más formás tepsiben sütöm egészben, és szeletelem, így nem szívja meg magát olajjal, és nem is szárad ki.

Az alakja is szép, feladobja az ünnepet.

2021. dec. 12. 14:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/21 A kérdező kommentje:
Ja hogy akkor nem is autós meg a csirkét hanem külön sütöd mellé?
2021. dec. 12. 16:55
 17/21 A kérdező kommentje:
Párdon
2021. dec. 12. 16:55
 18/21 A kérdező kommentje:
Ja hogy akkor nem is töltöd meg a csirkét hanem külön sütöd mellé?
2021. dec. 12. 16:56
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

4 és 14-es vagyok, én megtöltöm, csak ha sok, akkor beleteszem a tepsibe rúd alakban, simán kézzel megformázom, annyi tojás van benne, hogy úgy marad, nem teszem külön formába. De serpenyőbe is tök jó megsütni.

Én elég gazdag gombás májasra szoktam csinálni, úgyhogy így magában éve is teljesen jó.

2021. dec. 12. 17:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/21 anonim ***** válasza:
19, pont így csináljuk mi is. Nyilván a bőre alá kerül, de népszerű, szóval mennyiséget kell csinálni és így nincs hiszti. 😏
2021. dec. 12. 18:05
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!