Mennyi idő múlva kell berakni a hűtőbe az elkészült megfőtt/megsült húsos ételeket? Konkrét nagyjábóli időt írjatok!
Amikor már csak annyira meleg, hogy tudod a kezedben fogni az edényt nyugodtan beteheted a hűtőbe.
Ennél konkrétabbat nem lehet mondani, mert a 100 grammos lazacsteak és az 5 kiló chilis bab is húsos étel, és akkor az edényről még nem is beszéltünk, hogy átszeded-e valami műanyag dobozba az ételt vagy öntöttvas lábossal együtt rakod a hűtőbe.
" para lecsapodik a csomagolason belul es ez igencsak rontja a kaja eltarthatosagat. "
Ezt kifejtenéd bővebben?
Tehát attól víztől, ami eredetileg amúgy is az ételben volt, hamarabb megromlik az étel? :D
Én is ismerem ezt a legendát, az alapját is tudom, milyen agyfosásból jött ez az ötlet, csak érdekel, hogy te ezt mivel tudod megmagyarázni? :)
Kérdező, egyébként ez attól függ, milyen a hűtőd, és mennyi ételről van szó.
Természetesen az étel szempontjából, minél hamarabb hűl le, annál jobb, de ezt nagyban korlátozza az, hogy a meleg étel felmelegíti a hűtőben a levegőt.
De ez a hűtő kapacitásától és az étel tömegétől is függ, mennyire tudja felmelegíteni a hűtőt.
Például most olyan hűtővel dolgozom, hogy a tűzről levett tűzforró ételből belerakok mondjuk 200 litert, akkor 0 fokról felmegy benne a hőmérséklet 0,5 fokra... tehát szó szerint meg se kottyan neki.
Egy háztartási hűtővel ezt nyilván nem lehet eljátszani, de ott is az a lényeg, hogy az étel ne fűtse a hűtő levegőjét.
"Termeszetesen ha kihult,"
Természetesen, ha háztartási hűtőről, és aránylag nagyobb tömegű ételről van szó.
Egyéb esetben közel sem természetes...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!