Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Kinek milyen fűszerek tetszene...

Kinek milyen fűszerek tetszenek töltött csirke töltelékébe és külső bedorzsolesebe?

Figyelt kérdés
2021. dec. 7. 14:43
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
Töltött csirkénél én hagyományos párti vagyok fűszerezésben. Töltelék: só, bors, fokhagyma, apróra vágott zöldségzöld. Külsőleg só. (Ennyi.) A töltött csirke a többi hozzávaló miatt finom.
2021. dec. 7. 15:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/21 anonim ***** válasza:
100%

A legfinomabb (legalábbis számomra) a gödöllői csirkecomb, aminek a töltelékében többek között máj (vagy májkrém) és gomba is van:

[link]

2021. dec. 7. 15:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/21 anonim ***** válasza:
100%
Só,bors,de én zöldfűszer párti vagyok így petrezselyem, kakukkfű ,is menne bele.sőt kívülre is .
2021. dec. 7. 16:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/21 anonim ***** válasza:
100%

Kívülre só, bors, majoranna, meg dobálok a tepsibe fokhagymát, vöröshagymát.

A töltelékbe attól függ milyen, ha gödöllői, és van benne máj, akkor abba is teszek majorannát, az alapon kívül, ha csak sima, akkor só, bors, finomra vágott dinsztelt vöröshagyma, a végén, mikor lepirult, még hozzádobok jó sok petrezselyem zöldet.

2021. dec. 7. 16:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/21 anonim ***** válasza:
100%
Egyet tudok, a majoránna és a petrezselyemzöld nem maradna ki, na és a dinsztelt vöröshagyma. Fokit viszont nem szoktam beletenni.
2021. dec. 7. 18:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/21 anonim ***** válasza:
73%

(off: 5-ös, viszont ha a tepsit megborítod egy brutál giga mega alappal, hagymával, fokhagymával, sőt, esetleg vegyes zöldséggel, csirkeszárny végekkel, (tudod ami csak csont meg bőr) abból egy olyan alap lesz, hogy elájulsz.

Egy csirkecomb 40-45, egy töltött cs.comb 45-55 perc alatt kb elkészül, ez függ az adott sütőtől is nyilván.

Ez alatt az idő alatt ez az alap nem adja ki az összes "titkot" ellenben a csirkéből beleszivárognak a húsnedvek, ami még erőteljesebbé teszi!


Utána ebben az alapban bármit megcsinálhatsz, további ízesítés nélkül is kiváló végeredményt kapsz... vagy áttöröd szűrőn, vagy ha nincs benne csont, letolod botmixerrel az egészet... olyan mártást tudsz belőle csinálni, hogy egy legegyszerűbb főtt húst is maradandó élménnyé tesz!

Vagy mondjuk nagy cikk hagymákat teszel a tepsibe, és főzöl mellé köretnek sima főtt krumplit, és utána ezzel a sült hagymával kevered össze!

Ha meg kacsacombot sütök, amiből egy vagon kacsazsír kisül... hát az meg a lehetőségek tárházát nyitja meg! :)

(egyébként magába a töltelékbe én se teszek fokhagymát)

)

2021. dec. 7. 19:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/21 anonim ***** válasza:

Amit én szoktam


töltelék:

2 nyers, 2 főtt tojás

8-10 puhára főtt, apróra vágott gesztenye

petrezselyem

tejbe áztatott zsemle

dinsztelt hagyma és gomba

petrezselyem

só, bors, provance-i zöldfűszerek


A csirke belső üregébe almát teszek, nem tölteléket, az csak a bőr alá kerül, meg tepsibe külön.


A csirkére:

só, bors, mustár, méz, paprika, szerecsen dió.


Alá burgonyát és zsírt teszek, egy kis vízzel, így gőzfürdőben sül, amitől nem szárad ki.

Időnként meglocsolom a kifőtt lével is.

2021. dec. 7. 21:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/21 A kérdező kommentje:
A gesztenye mennyire romlekony? Mert a máj és gomba jo ötlet csak azt hamarabb meg kell enni. Gesztenyével Kína helyzet ilyen téren? Bár gondolom a tojás romlekonyabb...
2021. dec. 8. 02:36
 9/21 anonim ***** válasza:
72%

1. vagyok. Most néztem vissza a kérdésre.


Eredetileg csak a fűszerezésről volt szó, de írjátok a májat, gombát, stb. Persze, hogy ezek is kellenek bele, úgy a legfinomabb.

Csak a fűszerezésre gondoltam a válaszomban. Ezért írtam, hogy a töltött csirke a többi hozzávalótól lesz finom.

Bolti bizbaszos fűszerkeverékkel nem rontanám el, ez volt a válaszom lényege.

Kérdező, 8.: Gesztenyét pulykába tennék, de én még mindig maradnék a kívül só, belül hagyományos tölteléknél. Semmi flanc.

2021. dec. 8. 14:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/21 anonim ***** válasza:

A gesztenye, gomba (különösen az erdei) is ízt ad, szóval ezért írtam bele.


Csirkéhez is megy, olyan dió-szerű, természetes ízt ad, ami jól megy az ünnep ízeihez.

Sőt, akár narancs lekvárt is tehetsz mellé, kb mint a pulykához az áfonyát, karácsonyra tökéletes.



A gesztenye, ahogy a gomba és a tojás is, frissen a legjobb de 2-3 napot tökre elvan, ha nem akarsz Karácsony után főzni pár napig. 2-3 nap után mondjuk a sima töltelék, hús stb is megindul, én tuti nem enném meg.

2021. dec. 8. 15:44
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!