Milyen módon készítették Matuláék a halászlevet a Tüskevárban?
Balatoni, dunai, tiszai vagy milyen egyéb hagyomány szerint főzhették? Passzírozták vagy nem? Sajnos semmilyen utalást nem találtam a szövegben az elkészítés módjára, persze lehet, hogy nem voltam elég figyelmes.
Mindenesetre nehezen képzelem, hogy Matula, vagy pláne Tutajos, passzírozással bajlódott volna, vagy hogy 4-6 órát töltöttek volna az elkészítésével.
Valószínűbbnek tartom, hogy a bajai halászléhez hasonló levet főztek, amit nem passzíroznak, és maximum egy óra alatt elkészíthető.
Szerintetek?
Hát ez nagyon aranyos kérdés. :)
Biztos, hogy a bajaihoz hasonló módon főzték bográcsban. Többször láttam a Tüskevárt, de pont ezt nem figyeltem meg.
Szerintem bográcsban többféle hal (kárász, keszeg, ponty, amit éppen fogtak), zsír, hagyma, pirospaprika. Nem rémlik, hogy gyufatésztával ették volna, ezért nem kimondottan bajai.
Kizárt, hogy paszíroztak volna, az csak konyhában müködö dolog, bográcsban készítve valahol a határban ez egyáltalán nem megoldható, meg erre nem is lett volna sehol idejük a halászoknak, ez tipikus szakácsok általi túlbonyolítás.
A halászok mindenhol a bajai stílust alkalmazták, a halakat a bográcsba teszik és megfözik, és így eszik kenyérrel.
14x szerepel benne a "halászlé".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!