Kelbimbó lefagyasztható?
Figyelt kérdés
Maradt pár darab kelbimbó,frissen vettem, nem mirelitet.mostanában nem fogom felhasználni,pincém, spájzom nincs.tegyem a sima hűtőbe? (kb: 8-10 fokra van állítva)vagy fagyasszam le? gondolom előtte mossam meg.meg kell szárítani? vagy vizesen fagyasszam le? ha vizesen fagyasztom le,nem lesz löttyedt ha kiveszem, és felhasználom? ki kell majd olvasztani, vagy fagyottan dobjam a forró vizbe?2021. dec. 1. 20:11
1/7 anonim válasza:
1-2 hétig elvan a hűtőben, de ha nem kell mostanában, úgy persze, fagyasztható. Leöblíteném, és megszárítgatnám. Fagyasztva dobnám a forró vízbe.
2/7 anonim válasza:
fogyasztható, lehet kapni boltokban is így. fagyosan kell felhasználni, ha kiolvasztod plöttyedt lehet
5/7 A kérdező kommentje:
#3 #4 - az nem tudom mi!? kezdő konyhatündér vagyok.
2021. dec. 1. 20:45
6/7 anonim válasza:
A szó jelentése egy rövid hőkezelés, azaz pár percre – a zöldség fajtájától függően – forró, lobogó vízbe mártjuk, majd lehetőség szerint rövid időre jeges vízbe tesszük, visszahűtjük őket. Ettől a zöldségek ropogósak maradnak, színüket megőrzik.
Lefagyasztás előtt érdemes a zöldségeket blansírozni, majd papírtörlőre vagy konyharuhára terítve megszárítani, így a hűtés során sejtfalak nem nem roncsolódnak, és a későbbi felhasználás során nem válnak puhává, gumiszerűvé.
7/7 A kérdező kommentje:
#6 hú de jó, ezt kipróbálom!
2021. dec. 1. 21:36
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!