Melyik a tisztességes mandulablansírozási mód?
1. Forró vízbe dobni és az újraforrástól 1 percig forralni majd hideg vízbe rakni
2. A forró vizet ráönteni a külön tálban levő mandulára és rajta hagyni 10 percig ázni, majd ezután átdobni a hideg vízbe.
Mindkettőt kipróbáltam, mindkettő esetben le tudtam könnyen szedni a mandula barna héját, vagyis látszatra semmi különbség. Viszont nem tudom, hogy az 1 perces forralás, vagy a 10 perces főzés hatása jobb-e a későbbi feldolgozás szempontjából. Ugye a cél nem a mandula megfőzése, csak a barna héj ledobatása volt, de ezt szárazon kicsit nehézkes lenne.
A következő fázis ugye a lisztté őrlés amihez száraz mandula kell. (marcipán)
Szerintem nincs olyan h nem tisztesseges. 😂
En par mpre forro vízbe dobom ey utana kiputtyogtatom a hejaból a szemeket.
Ahogy az első írja, forró vízbe dobni, és utána könnyen kijönnek a barna, vékony héjukból.
Utána terítsd egy olyan tálcára, amin van egy konyharuha, hogy meg tudjon száradni.
Mindkét módszer működik, illetve az is működik, ha egyszerűen csak beáztatom 12 órára hideg vízbe. Így is felpuhul és letolható róla.
De melyik esetében szívna fel plusz nedvességet legkevésbé a mandula. Lehet, hogy a 12 órás hideg vizes áztatással, hőkezelés nélkül?
Az egyperces forróvíz miert nem jó?
10 perc alatt sokkal többet szív fel.
Vagy vegyel őrölt mandulát.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!