Szabad marhahúst nyersen fogyasztani vagy sem?
Az említett rész szerint nem, de mégis sokan esznek tatár beefsteaket és semmi bajuk.
Esetleg a tatár beefsteak nem ugyanabból a darált marhából készül, mint általában a hamburger?
"Esetleg a tatár beefsteak nem ugyanabból a darált marhából készül, mint általában a hamburger?"
Hát nem ugyanabból a részéből.
Beefsteaknek a legjobb a bélszín, vagy vesepecsenye másnéven.
Ez a gerinc belső olalán levő csípőhajlító izom, azért különleges, mivel a vesékhez közel helyezkedik el, rendkívül finom vékony rostozatú és ínmentes, vérrel telt húsrész.
A második legjobb beefsteaknek a "fehérpecsenye" amely a comb hátsó felső hajlatában helyzkedik el a gömbölyű, és a hosszúfelsál vagy másnéven fartő között (ezek izompólyák a marhacomban) ez a húsrész szintén nagyon finomrostú és puha, bár kevésbé véres, és némi ín is található benne, amitől ildomos megtisztítani darálás előtt.
Ha olcsó beefsteaket szolgálnak fel akkor az többynire a gömbölyű felsálból készül megpucolva és kétszer-háromszor át darálva, mivel ez a húsrész már kissé durvább rostozatú, és ízre sem olyan a zamata mint az első kettőnek.
Míg ezzel szemben a legjobb hamburgerhús az öregebb marha nyakából készül, mivel ez eléggé szaftos, faggyús része a marhának, de van aki még külön darál hozzá faggyút amit a marhaveséről, vagy a vesepecsenyéről vág le, ettől "marhásabb" íze lesz a kisűlt húsnak, de ez a része a marhának nyersen fogyasztva szerintem kész hányinger lenne.
"Szabad marhahúst nyersen fogyasztani vagy sem?"
Csak ha előtte levágták a marhát ... élő állat nyers húsát enni állatkínzás :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!