Miért kell a kolbászt tisztítani (pár percig forró vízben tartani)?
Figyelt kérdés
2021. nov. 14. 20:34
1/13 anonim válasza:
Hőkezelés, hogy ne fertőzött húst egyél.
2/13 anonim válasza:
Azt akkor kell, ha a szárazkolbász héját le akarod húzni, úgy könnyen lejön, nem tisztítás vagy hőkezelés miatt.
3/13 anonim válasza:
A kolbászt NEM KELL tisztítani!
Forró - pontosabban meleg - vízbe akkor szokás mártani, ha le akarja valaki szedni a héját.
4/13 anonim válasza:
Nem kell. Akkor lehet, ha zavar téged az ételben ( bableves, rakott krumpli, etc...) a kolbász héja. Így könnyen le lehet húzni felhasználás előtt.
1-es
Tehát szerinted pár perc forró víz alá tartás sterilizálja fertőzött húst? :-D
5/13 anonim válasza:
Én kérek elnézést, hogy kolbászkészítést feltételeztem...
6/13 anonim válasza:
5 azt meg nyersen töltik és utána füstölik. :)
7/13 anonim válasza:
Én még ilyet soha nem hallottam. Pedig minden évben töltünk kolbászt. Soha az életben nem tettük forró víz alá. Ha betöltjük utána füstöljük. Nyilván lehúzzuk a bőrét mielőtt esszük. De vízbe soha nem raktuk.
8/13 anonim válasza:
1. Ha jó minőségű a füstölés akkor az egyben sterilizál is.
10/13 anonim válasza:
Mi forró vízzel hőkezelni is szoktuk. Érdekes. Helyi szokás lenne vagy hibás recept?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!