El lehet-e tenni későbbre főzelékhez kész rántást? Fagyasztóba.
Nem kell fagyasztóba, a hűtőbe is elég.
Nagymamám mindig nagy adag rántást csinált (étolaj+liszt, vagy zsír+liszt) és használta, amíg el nem fogyott, akár hetekig. Ő még hűtőbe sem tette, csak a kamrába.
Nem kell fagyasztani, bármilyen hüvös helyen eláll akár hónapokig is.
Régebben megszokott volt, hogy elöre elkészítettek nagy adag rántást különbözö szinre megpirítva és nagy beföttes üvegekben tárolták.
Így csak kivettek belöle annyit, amennyire éppen szükség volt, nem kellett még ezzel is vacakolni.
4-es: elöször is, a rántás készítése idöt igényel, másrészt egész idö alatt keverni kell, mert különben könnyen odaég, illetve erös szaga is van, kell egy plusz edényt használni.
Ha valaki pl. este gyorsan akar valamit készíteni, amihez rántás kell, akkor ezzel idöt spórol, nem büdösíti be a lakást éjjelre, nem fordul elö, hogy fáradtan odaégeti véletlen, illetve kevesebbet kell mosogatni.
Hidd el, sokat segít ilyen esetekben az elöre elkészített rántás!
Legalább 3-4 percig kell pirítani a lisztet alacsony lángon, folyamatos keverés mellett, hogy egyáltalán színe és íze legyen. Hisz pont ezért kell a rántás, hogy a sűrítendő ételnek adjon egy plusz zamatot az állag mellett.
A #6-os meg csak kötekedni jött, életében nem főzött még.
Különben azok a válaszolók, akiknek a főzésben minden "pofonegyszerű", "pár másodperc", "hipp-hopp kész", "10 perces vacsora" szégyelljék magukat. Pontosan ezekkel a rendkívül megalázó mondatokkal veszik el a kedvét a kezdő "szakácsoktól".
Komolyan, ti most boldogok vagytok ettől? Hosszú évek rutinja kell, hogy a fenti mondatokat elmondhasd. Mellesleg nem is igazak. Mert a főzés ideje más és mást jelent mindenki számára.
Van, aki csupán a tűzhely beindításától a leállításig számolja.
Van, aki szerint az összes, főzésre szánt idő számít. Például arra is időt kell szánni, hogy felhozzuk a pincében elvermelt sárgarépát, és megtakarítsuk. De a krumpli, vöröshagyma sincs előkészítve egy átlag konyhában, ha mégis így van, akkor is időt töltöttem vele, az smafu?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!