Hogyan szoktátok fogyasztani a káposztát?
Káposztás tésztához nem gyalulni kell, hanem reszelni.
Én nyersen:
Kaposztasalátának, vagy egyéb savanyúnak, pl. csalamádé,
A lilát, fehérrel keverve dinsztelt káposztának
A savanyítottat:
Székely, töltött, rakott, toros
Nincs abban semmi rendkívüli, sőt szerintem elég általános, ha sütés, főzés közben a nyersen is fogyasztható összetevőkből csipegetnek keveset, de ez még nem azt jelenti, hogy étkezéskor nyersen eszik...
Ismerek olyat, aki nyersen bekap néhány szem burgonyát, sárgarépa, karalábé, káposzta még a gyerekek kedvence is lehet, de ha az a kérdés, hogy nyersen, mindenféle kezelés (pl savanyítás, saláta öntet) nélkül kinél kerül étrendbe a káposzta, valószínűleg kevés lesz az igenek száma.
Ízletes, sokan bele kóstolnak nyersen is, a torzsája külön csemege lehet, de a tányérokba, asztalokra nem úgy kerül, mint a paradicsom, paprika, vagy a hagyma, amit sokszor valóban nyersen eszünk.
Azok közül, amik a föld felett nőnek, csak a sütőtököt nem szeretem nyersen, az összes többit eszem nyersen is, pl. két kiló zöldborsó nem elég a levesbe, mert mire megpucolom, addigra meg is ettem az egészet. Káposztás tésztához is egy nagy fej káposzta kell (két személyre főzök), mert a fele elfogy, mire lereszelem és elkezdeném főzni. .
Azok közül, amik a föld alatt nőnek, csak a sárgarépát és a tormát eszem nyersen is.
Szóval akkor én most nyuszikás vagyok...? 🤣
Épp a minap csináltam egy ipari adag paradicsomos káposztát kolbásszal, megettem két adagot ebédre, a többi ment kiporciózva a fagyóba. A káposztás kaják nagyon jól fagyaszthatóak. A torzsáját megettem készítés közben, azt nagyon szeretem. Egyébként ez a csengőhangom :-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!