Szabad-e fogyasztani savanyú káposztát (hordós káposztát) pajzsmirigy alul működés esetén?
Figyelt kérdés
2017. okt. 16. 19:00
2/3 anonim válasza:
"Káposztafélék: csak alaposan főzve
Az egészséges táplálkozás alapvető elemei, a pajzsmirigybetegek számára azonban mégsem minden zöldség fogyasztása javasolt. Bizonyos zöldségek olyan természetes növényi összetevőket tartalmaznak, melyek goitrogén, vagyis golyvaképző hatásúak, ezáltal meggátolják a pajzsmirigy egészséges működéséhez nélkülözhetetlen jód felszívódását. Jó hír azonban, hogy a goitrogének igen érzékenyek a magas hőre, így alapos főzés után már fogyaszthatók a brokkoliból, karfiolból és más káposztafélékből készült fogások is."
Ha nem eszed kilószámra minden nap, kisebb mennyiség szerintem nem okoz gondot. Nagyon hasznos élelmiszernek tartom (ha nincs tele tartósítószerrel és citromsavval).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!