Burgonyapürét, hogyan ?
Figyelt kérdés
Héjában főzitek meg, vagy már a pucolt krumplit teszitek vízbe ? Ettem már máshol is és az olyan selymes volt, amit otthon csinálok az valahogy nem olyan. Héjában főzöm és megpucolom és megy a krumplinyomóba. Esetleg kétszer kellene átpasszírozni , vagy még melegen kell a meleg tejet ráönteni ? Szóval ki hogyan csinálja ?2021. szept. 15. 22:25
1/11 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Kockára vágva főzöm sós vízben, leszűröm, töröm, teszek bele mindent. Só, tejföl, vaj. Ez az alap
2/11 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
En a hejaban fott burgonyabol szeretem, szerintem az izesebb ... vajat es tejet hasznalok.
3/11 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Héjában főzöm, kis tej, só, esetleg szerecsendió és pürésítem. Bár mostanában találtam egy egész jó instantot, ha lusta vagyok azt használom.
5/11 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Ha a krumpli megfott rendesen, akkor nem kell varazsolni ... tedd bele a vajat es a meleg tejet fokozatosan add hozza. Folyamatos kerevgetes mellett a krumli allaga kisimul.
6/11 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Én azért nem a héjában főzöm, mert forrón nem tudom megfogni és pucolni, pedig ezt forrón kell átnyomni, akkor nem lesz darabos.
Tehát megpucolom és a kisebbeket egyben hagyom, a nagyobbakat 2-be vágom, akkor nem szívja ronggyá magát vízzel és jó lisztes marad.
Innentől kezdve mint a többiek: pűrésítem, só, vaj, tej és jól kikeverem.
Egyszer csináltam reszelt szerecsendióval, mert állítólag úgy kell, ...de maradtam a megszokottnál.
7/11 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Lehet, hogy turmixoltak, azért érezted selymesnek. En speciel utálom úgy, de kinek mi.
8/11 A kérdező kommentje:
#6-os , nem tudom, hogy hogy pucolod, én szinte nem is fogom meg. Lefektetem egy papírra és kereszt irányban húzom le a héját egy egyenes sima élű késsel. Láttam valakinél, hogy szinte a kés hegyével pucolja, de ez hiba.
2021. szept. 16. 00:58
9/11 A kérdező kommentje:
Nem volt szó a krumpli fajtájáról, szerintem az is számíthat.
2021. szept. 16. 01:00
10/11 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Megpucolva teszem főni,de én csak kettőbe vagy négybe vágom (ne főjön ki minden érték belőle), sót nem teszek a vízbe. Miután megfőtt, leszűröm, megtöröm, előbb a vaj, majd só és tej hozzáadásával simára kikavarom.
A krumpli fajtája is számít, vannak finom kásás fajták, kimondottan pürének valók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!