Volt már olyan valakinek, hogy megromlott pl. a (szilva)lekvár, amit eltett télire?
Szilva mondjuk pont nem romlott még meg, az inkább szétaszalódik, annyira, hogy a láncfűrész is lefullad benne, aztán megkövesedik, és így nagyjából 9 milliárd év és végtelen közé tenném az eltarthatóságát, bár hozzáteszem, szeretem hagyományosan főzni, fixek meg kütyük nélkül, csak cukorral atom sűrűre. :)
Ami a romlott rész leszedését illeti, hát van a tuti, meg az eu-s változat.
Az a helyzet, hogy ha visszaemlékszem gyerekkoromra, mondjuk barack befőttből nem jelentéktelen mennyiséget ettünk meg úgy, hogy a teteje bizony romlott volt, leszedtük, és mint aki jól végezte dolgát, a többit minden további nélkül megettük.
Se akkor, se utána, senkinek semmi baja nem lett tőle. Ez, tény.
Ugyanolyan tény, mint az, hogy ha egy élelmiszernek a külső felületén megjelennek láthatóan a gombák, (penész gombák) akkor porózusságától, átjárhatóságától függően, (és egy lekvár elég nagy víztartalmú, puha anyag az átjárhatósághoz, és elég jó táptalaj)
a gombák szövevényes szálai az egész élelmiszert átjárják, még ha nem is látszik! Szintén tény. Fertőzött az egész, úgy, ahogy van.
Hogy ez mennyire ártalmas, vagy mi az ingerküszöböd, vagy mennyire kockáztatod az egészséged...
hát az innentől a te dolgod.
Ha csak néhány üveg van, tedd a hűtőbe. Jelentősen megnöveled az eltarthatóságát!
Max kísérleti jelleggel hagyj kint egyet, hogy meglásd, mit tud a sütős módszer.
Ha beszippantotta a tetejét (azaz nem tudod az ujjaddal benyomni a kupak közepét), akkor valószínűleg nem lesz semmi baja. Ha valamelyik üveg mégis levegős maradt (azaz be tudod nyomni a kupakot), azt tedd a hűtőbe és fogyaszd el mielőbb.
Nem ajánlatos a penészes ételek nem penészes részeit sem elfogyasztani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!