Dzsemfix azonnal besűríti a lekvárt, vagy majd ha kihűlt? Ha kissé híg volt, mikor üvegbe szedtem, később jó lesz?
Figyelt kérdés
Szilvalekvárról van szó, most készítettem először.
Sosem használtam még dzsemfixet, nem volt rá szükség.
De szilvás posztoknál (facebook csoport) olvastam, hogy 10-12 órán át főzik, mire besűrűsödik.
Na ezt nem akartam...
Nem tettem bele azt a mennyiséget, amit ír, mert nem tudom, mit várhatok tőle.
2 tasakkal raktam 4 kg szilvához, + a cukor, az is sűrít.
Aki használ, mi a tapasztalata, később zselésedik, vagy azonnal látni kellett volna?
2019. aug. 22. 18:35
1/5 anonim válasza:
Később zselésedik. Ribizliből készítettem, dzsemifxet használtam. Amikor üvegekbe töltöttem, híg volt. Gondoltam, majd amikor kihűlt, oké lesz. Hát még pár napig ugyanolyan híg volt, pedig már szobahőmérsékletre hűlt. Aztán egyszer csak zselésedett, kb. kellett azért pár nap.
2/5 A kérdező kommentje:
De jó!
Köszönöm szépen! :)
2019. aug. 22. 19:26
3/5 A kérdező kommentje:
Esetleg még vkinek tapasztalat?
2019. aug. 24. 13:08
4/5 anonim válasza:
Azóta sem hűlt ki a lekvár, vagy miért kellett kiemelni a kérdést?
5/5 A kérdező kommentje:
Egyértelművé tettem: mások tapasztalatai is érdekelnek.
Kihűlt, de folyékony.
Nyilván nem egy ember használ ilyet az országban, ezért várom mások tapasztalatait is.
Olyanokét, akik előre viszik a témát, és hasznos dolgot tudnak írni.
2019. aug. 25. 12:53
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!