Ha veszek egy közeli szavatossági idejű (egy-két nap múlva lejár) és ezért leértékelt húst, majd berakom a fagyasztóba, akkor az ugyanúgy eláll hosszú távon?
A fagyasztással "megáll" a hús számára az idö, ha kiolvasztod, utána annyi ideig felhasználható, mint amennyi a fagyasztás elött még hátra lett volna.
Mellesleg a szavatossági idn nem azt jelenti, hoyg addig fogyasztható, hanem csak annyit, hogy addig garantálják az optimális monöséget!
"A fagyasztással "megáll" a hús számára az idö"
Nem áll meg, csak jelentősen lelassul, nem véletlenül van a fagyasztott élelmiszernek is szavatossági ideje.
A fagyasztott hús is oxidálódik, közismert kifejezéssel avasodik, ami több hónapos folyamat, de a fagyasztott élelmiszernek is romlik a minősége.
Lényeges, hogy a hűtött, de nem fagyasztott húsok megromlása viszonylag gyors, bomlási folyamat, az ellen valóban hatásos a lefagyasztás, vagyis a fogyasztásra alkalmas hús lefagyasztva még hónapokig fogyasztható marad
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!