Milyen tanácsokat adnátok nekem mint kezdő BBQ grillező?
Idegen nyelven beszélsz? Lehetőleg angolul? Elég sok videót találsz youtube-on a témában. Alapoktól kezdve, recepteken át, felszerelés helyes használata stb.
Nagyvonalakban (de vedd hozzá, hogy szószerint mindenkinek megvan a maga módszere, biztos lesz aki leugat, hogy máshogy kell):
-kísérletezgess a különböző fafélékkel, mindegyik más ízt ad a húsnak, aztán majd eldöntöd neked melyik jön be. hikorira esküszöm.
-a csirkéről: nem részletezted, hogy szárny, egész vagy akármi, szóval marad az egészcsirke. legnagyobb gond a csirkével, hogy baromi könnyen kiszárad. ezt megelőzendő mindig beáztatom sós vízbe 1-2 órára és csak utána grillezem. ettől jó szaftos marad. csak ne süsd túl, ne felejtsd a grillen. nincs szomorúbb látvány a száraz grillcsirkénél. még szósszal tálalva is sírni tudnék. fűszerezésnek már tényleg keress utána magad, franc tudja mit utáltok a háztartásban. ami a mezei konyhai grillcsirkénél jó, itt is jó lesz.
-a sütőről sem írtál semmit, de ha szabályozható a hőfok, akkor 140-150 fokon szoktam sütni.
-tepsi nélkül úgy kell BBQ-zni, hogy a rácsra vágod rá a húst. de ha nincs nagy kedved takarítani utána, akkor alufólia.
-annyira ne idegeskedj azon, hogy ez nem egy sütő. az alapelv tökugyanaz. előmelegíted, belevágod, megsül. annyi, hogy itt füstölöd is sütés közben (ezért kell a fa, vagy pellet)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!