Kezdő óvodapedagógus leszek, milyen tanácsokat tudtok nekem adni?
Figyelt kérdés
Kedves tapasztalt óvodapedagógusok! Néhány batorító tanácsot szeretnék kérni tőletek!
Lassan munkába állok, a gyakorlóhelyemen viszont nem voltak jó tapasztalataim így kicsit félek,hogy milyen lesz kezdőként egyedül vinni egy csoportot.
2020. nov. 1. 17:36
1/3 anonim válasza:
Ugyan nem vagyok pedagógus, de biztosan nagyon türelmesnek kell lenned!
2/3 anonim válasza:
Ha gyakorlóhelyen inkább a felnőttekkel akadtak problémáid, sajnos ez gyakori ebben a szakmában, velük is határozottnak kell lenni, nemcsak a gyerekekkel, különben ki tudnak készíteni. Tapasztalatból mondom. Ha szeretettel állsz a gyerekekhez és nem ijedsz meg tőlük, akkor szerintem velük néhány hét alatt tök jó kapcsolatod alakulhat ki. Ne ijedj meg, ha időnként kicsit hangosabb a csoportod, vagy ha eleinte nem tudsz mindenkire figyelni egyszerre, maradj magabiztos, és idővel egyre jobban kézben tudod majd tartani őket. Alakíts ki egy fix rendszert, szabályokat, az sokat fog segíteni ebben. Merj segítséget kérni a dajkától, ped.asszisztenstől, nem kell mindent egyedül megoldani. És ne azzal foglalkozz, hogy vajon más felnőttek mit fognak szólni a munkádhoz, mindig a gyerekekre és magadra koncentrálj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!