Kérdésem azokhoz szól, akik tettek már el szilvalekvárt cukor nélkül sütőben sütve: igaz-e, hogy kb. 8 óráig kell sütni, hogy elveszítse víztartalmát (vagy kevesebb idő is elég)?
Figyelt kérdés
2021. aug. 28. 17:22
1/9 anonim válasza:
Én próbáltam már, ecettel kikenve de brutál oda égett
2/9 A kérdező kommentje:
Egy kört már én is sütöttem - néhány napja....szintén ecettel kiöblítve....talán lényeges az is, hogy zománcozott edényben (tepsiben) történjen a dolog. Az enyém nem égett oda - de én csak kb másfél óráig sütöttem...mondjuk, nem is főtte el a levét....nem tudom, így mennyire lesz elálló (mert állítólag azért kell, hogy elfője a levét...viszont a neten talált receptben nem írnak ilyet - ezt egy ismerős mondta (konkrétan a volt nejem). Én az imént említett recept alapján készítettem.(jó leves...majd igyekszem belátható időn belül elfogyasztani...mivel nincs benne egy rahedli cukor, szívesen eszegetem - ill. sütök majd többször valamilyen lekváros sütit (még csak egyszer sütöttem). Mindösszesen 3,5 olyan 7 decis...vagy 70 dekás (uborkás) üveggel lett így első 'szúrásra'
2021. aug. 28. 17:59
3/9 A kérdező kommentje:
Semennyi cukor nincs benne (csak fahéj(por) és szegfűszeg.
#1 -es válaszoló: És, meddig sütötted (idő)?
2021. aug. 28. 18:01
4/9 anonim válasza:
Sutoben? :))) De hat azt folyamatosan kevergetni kell!!! 8 ora? :))) De hat majdnem egy napig kell mellette allni!!!
5/9 anonim válasza:
4-es sokan ott készítik el. De az időt nem szabad sajnálni, mert a szilvalekvárnak az a titka.
6/9 anonim válasza:
Takarek langon keszul es nagyon lassan, folyamatos kevergetes mellet ... fuszernek persze mehet bele minden, de a vanilliat es a jofajta rumot ki sem hagynam belole ... sutoben el lehet parologtatni a nedvesseget, de egy takonu lesz az egesz ... kevergetes kozben a szilva heja 'feloldodik' es egy homogen krem lesz a vegeredmeny.
7/9 anonim válasza:
4, nem kell keverni, sőt nem szabad
Kérdező, én tűzhelyen csináltam (indukciós) 6 literes nemesacél edényben, ecettel kiöblítve, 3-4 óra kellett neki 100Con
Sütőben, ha csinálod, alacsony hőfokon kell, 100-120 V
8/9 A kérdező kommentje:
Namost akkor elmondom, én hogyan tudom...pontosabban melléklem a linket, ami szerint én csináltam (nagyjából)...
2021. aug. 28. 18:54
9/9 anonim válasza:
Tettem el, de főve. Kb 3.5 órát főtt a 2.5 kg szilva. Elállt utána, egy év alatt fogytak el. Viszont ebben benne van hogy kevergetni, ne 3gjen le stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!