Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan tegyem el a paprikát...

Hogyan tegyem el a paprikát télire?

Figyelt kérdés

Kaptam 3 rekesz paprikát, de a paradicsom még nem érett be..

Lecsóhoz alapnak hogyan tudom eltenni a paprikát?

2021. aug. 12. 12:07
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Lesütöd a paprikát naturban (vagy akár hagymával) lábasban/serpenyőben/sütőben tepsiben, és dobozokban fagyasztóba vagy csírátlanított üvegekben dunsztban elteszed későbbi felhasználásra.
2021. aug. 12. 12:45
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm😊
2021. aug. 12. 13:24
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Vagy a paprikát megfeleöen feldarabolva lefagyasztod, és lecsókészítéskor fagyosan teszed a paradicsomhoz.

Én egyébként nem fözök lecsót télire, hanem a paprika-oparadicsomot külön-külön feldarabolva lefagyasztom, és amikor kell frissen sütöm, sokkal finomabb, mint ami az üvegben áll.

2021. aug. 12. 14:04
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a paprika siman elall a kamraban addig amig a paradicsom beerik ... es akkor nem kell szarozni kulon-kulon, hanem befozheted a lecsot telire.
2021. aug. 12. 15:00
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Én is hasonlót javasoltam volna (zsírban) mint az 1-es válaszoló, csak annyi megjegyzéssel, hogy NE KÉSZRE főzd/süsd, mert akkor fogyasztáskor egy lotty lesz, amiből köpködheted a paprikahéjakat. Csak éppen ne legyen nyers!
2021. aug. 12. 15:21
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Én is szeletelve rakom a fagyasztóba, mikor kell, akkor kiolvasztás nélkül, fagyosan kezdem sütni, olyan nekem, mint a friss. De levesbe, bármibe jó, nem csak lecsóba.
2021. aug. 13. 11:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!