Mely ételekben lehetne a pirospaprikát kakaóporral helyettesíteni?
Ha a chillis csokiból indulunk ki, akkor nem is olyan elvetemült ötlet. Ráadásul más konyhákban használják a kakaót, csokit is fűszerként, nemcsak süteményekhez.
Nekünk fura, mert nem vagyunk hozzá szokva. Szerintem keress recepteket és próbáld ki.
A gond az, hoyg a legtöbb ember fejében a kakaó=édes csokival, ami igen nagy tévedés.
Sok eredeti - mexikói/texasi chili con carnéban kakaóport tesznek bele füszerként és kifejezetten finom, és NEM édes!
A kakaópor ugyanúgy sürít is, mint a paprikapor, illetve éppen olyan intenzív íze van, csak egyszerüen más.
Természetesen ha egy pörköltet kakóporral készít valaki, akkor nem ugyanolyan lesz, mint paprikával, de nem rosszabb, csak más, és természetesen nem nevezném pörköltnek.
Persze olyanok, akiknek a pörkölt, sülthús, rántotthús az, amit ismernek, azoknak problémás lehet, de ez nem a kaja, hanem a begyepesedett valakik hibája.
8 Más konyhákban létezik. De ők meg nem paprikát tesznek kakaó helyett az ételbe, ha kakaót szoktak.
Ugyanígy van ez az eredetileg pirospaprikás ételekkel. A kérdés az volt, hogy lehet-e egyiket a másikkal helyettesíteni, nem az, hogy létezik-e étel amibe kakaót tesznek.
Ennyi erővel akkor egy csokitorta csokikrémmel ugyanolyan lesz, ha pirospaprika krémmel és pirospaprikás tésztával csinálod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!