Hogyan ne legyen puha, aszalt a sült krumpli?
Ez még pár hónapja történt hogy zsírba lett sütve a sült krumpli.
10 perccel sütés után olyan ehetetlen puha, aszalt lett hogy az valami hihetetlen.
Lehet hogy a zsír miatt volt a probléma, tehát olajban kellett volna kisütni?
Valaki leírhatná hogy hogyan kell úgy sült krumplit csinálni hogy ehető, ropogós legyen, és ne érződjön puhának belül.
A válaszokat előre is köszönöm!
https://www.youtube.com/watch?v=DMW0fU99MOA
A lényeg, hogy sütés előtt hasábokra vágva megfőzöd a krumplit (majd lecsepegteted, lehűtöd) így jóval kevesebb keményítő marad benne, ropogós lesz sütéskor.
Én még sosem sütöttem zsírban, eszembe se jutott.
Gondolom fagyósról van szó. Az olajat jól fel kell hevíteni (fritőzben 180 fokra, serpenyőben én addig szoktam, hogy az olaj magától "mozgolódjon" és a közelbe hajolva a hője kezdjen kellemetlen lenni, esetleg egy darab krumplit beledobva megnézni, milyen intenzitással kezd el sülni - ha elég hevesen, az jó), és fagyott állapotban belerakni a krumplit, de arra vigyázni kell, hogy ne legyen rajta jegesedés, mert akkor könnyen kifut az olaj. Végig hagyni kell a hőfokot, és amikor kezd aranybarna lenni, kiveszed, lecsöpögteted.
A megfelelő típusú alapanyaggal kellene kezdeni. "C típusú, szétfövő, lisztes" krumpliból lesz jó sült krumpli.
Utána előfőzés, jéghideg/jeges vízben gyors lehűtés, szárazra törlés, onnan a bő zsírba nem túl sokat, hogy ne hűtse le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!