Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan ne legyen puha, aszalt...

Hogyan ne legyen puha, aszalt a sült krumpli?

Figyelt kérdés

Ez még pár hónapja történt hogy zsírba lett sütve a sült krumpli.

10 perccel sütés után olyan ehetetlen puha, aszalt lett hogy az valami hihetetlen.

Lehet hogy a zsír miatt volt a probléma, tehát olajban kellett volna kisütni?

Valaki leírhatná hogy hogyan kell úgy sült krumplit csinálni hogy ehető, ropogós legyen, és ne érződjön puhának belül.


A válaszokat előre is köszönöm!



2021. aug. 4. 13:53
 1/6 anonim ***** válasza:
49%

https://www.youtube.com/watch?v=DMW0fU99MOA

A lényeg, hogy sütés előtt hasábokra vágva megfőzöd a krumplit (majd lecsepegteted, lehűtöd) így jóval kevesebb keményítő marad benne, ropogós lesz sütéskor.

2021. aug. 4. 14:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
90%

Én még sosem sütöttem zsírban, eszembe se jutott.

Gondolom fagyósról van szó. Az olajat jól fel kell hevíteni (fritőzben 180 fokra, serpenyőben én addig szoktam, hogy az olaj magától "mozgolódjon" és a közelbe hajolva a hője kezdjen kellemetlen lenni, esetleg egy darab krumplit beledobva megnézni, milyen intenzitással kezd el sülni - ha elég hevesen, az jó), és fagyott állapotban belerakni a krumplit, de arra vigyázni kell, hogy ne legyen rajta jegesedés, mert akkor könnyen kifut az olaj. Végig hagyni kell a hőfokot, és amikor kezd aranybarna lenni, kiveszed, lecsöpögteted.

2021. aug. 4. 14:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
34%
He-he-he ... nem arulom el ... inkabb harapok egyet a sultkrumplimbol - recccs :)))
2021. aug. 4. 14:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
64%
Én úgy szoktam - anyutól tanultam - hogy előző nap pucolom a krumplit és hideg vízbe áztatom. Így nem feketedik meg + a keményítő is távozik. Fritőzben sütöm hasábokra, vagy kockára vágva 170 fokon 5 percig. Mindig tökéletesen aranybarna és finom is. :)
2021. aug. 4. 14:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
54%

A megfelelő típusú alapanyaggal kellene kezdeni. "C típusú, szétfövő, lisztes" krumpliból lesz jó sült krumpli.


Utána előfőzés, jéghideg/jeges vízben gyors lehűtés, szárazra törlés, onnan a bő zsírba nem túl sokat, hogy ne hűtse le.

2021. aug. 4. 16:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
74%
Én leszoktam fagyasztani a krumplit és felengedés nélkül megy az olajba. Amolyan gyorséttermesen.
2021. aug. 6. 09:49
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!