Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Tele van a konyha hangyakkal....

Tele van a konyha hangyakkal. Van erre valami jo praktika hogy eltuntessem?

Figyelt kérdés

Barmilyen bevalt otlet jol jonne

Koszonom!!

2021. júl. 27. 21:14
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
69%
Én sütőport használok. Kiszórom ahol mászkálnak és ennyi.
2021. júl. 27. 21:26
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Ne morzsálj. A péksüteményeket tárold máshol. Kb. egy hónapon belül nem lesz mit enniük és tovább állnak. Meg lehet próbálkozni hangyacsapdával, de a kolónia kis része mindig túléli és ugyanúgy menni fog, ameddig hasznosat talál.
2021. júl. 27. 21:28
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
A hypót és a kurkumát is nagyon utálják!
2021. júl. 27. 21:30
 4/11 anonim válasza:
80%
Lehet fokhagymát is oda tenni ahol van a fészkük, vagy ecetet vizet és fahéjt összekevered és az is a fészkükre öntöd, citrom levét is lehet fahéjjal, de ezeket ha kevered a fahéjat, ecetet, citromlé akkor az hatásos lesz.
2021. júl. 27. 21:30
 5/11 anonim ***** válasza:
87%
nekem nem konyharészen, hanem szobámhoz tartozó pici előszobában kezdtek őrjöngeni. egy hete kb. volt ott véletlenül egy vödör, előtte benne tároltam hideg üdítőt, víz volt az alján. és reggelre összegyűltek benne a szárnyas hangyák. aztán kövi este már tudatosan tettem egy korty vizet a műanyag vödörbe. másnap reggelre tizenpár szárnyashangya volt benne. így ment ez pár napig, tizenpár, nyolc darab, öt darab, ahogy lecsengett a rajzás
2021. júl. 28. 00:14
 6/11 anonim ***** válasza:
87%
Sütőpor, só. Esetleg hipós, vagy sósavas vízzel felmosol. Nálunk is volt ilyen gond vagy 10 éve. Fel lett mosva egyszer sósavas vízzel, azóta egy darab hangyánk nincs.
2021. júl. 28. 09:05
 7/11 anonim ***** válasza:
87%

A kurkumát nem rég láttam egy dokumentumfilmben: állatkórházban a mozgásképtelen, sérült állatok ketrecét szórták fel vele, mire a film producere (vagy valaki a stábból) rákérdezett, hogy kurkumát mégis miért? Azt mondták, hogy közel van a dzsungel, tele van különféle hangyákkal, és ezzel védik a magatehetetlen, beteg állatokat attól, hogy a hangyák megtámadják őket - sikerrel.

Ott mutatták azt is, hogy szúnyogok ellen meg úgy védekeznek, hogy kaprot (olyant, amit mi savanyúságba teszünk) égetnek a tábortűzben.

2021. júl. 28. 09:44
 8/11 A kérdező kommentje:
Koszi mindenkinek probalkozok majd ezekkel!! :)
2021. júl. 28. 10:35
 9/11 anonim ***** válasza:
87%
Nekem a hypos vizes felmosás segített. A hangyák eltűntek, de az a szag egy uszodában megirigyelhették volna :D
2021. júl. 28. 14:02
 10/11 anonim ***** válasza:
75%
Piros dobozos Raid csalétek. Az évek során minden házi praktikát kipróbáltam már, b'sztak rájuk a hangyák, de ez a csapda végre tényleg bevált. Gusztustalan látvány, ahogy hirtelen elkezdenek áradni rá a kis rohadékok, de szépen behordják a bolyba és kinyírják vele magukat. Az nem elég, ha csak a szem előtt lévő példányokat űzöd el vagy pusztítod ki, mert mindig lesz utánpótlás, amíg ki nem hal az egész boly.
2021. júl. 28. 18:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!