Fonott kalácsom mért nem akar levegős lenni?Ötletek?
1kg liszt
fél liter tej
150g vaj
1 élesztő kocka
kevés só
kevés cukor
Dagasztás, kelesztések, sütési hőfok?
Érintkezett az élesztő a sóval? Nem volt túl meleg a tej?
Ennyiből mégis hogyan segítsünk?
Nem az a lényeg, hogy én hogy csinálom, hanem az, hogy te mit nem csinálsz jól, hogy nem sikerül.
De tessék, ez az a recept, amit mindig használok.
20 dkg tejszín (2 dl)
20 dkg tej (2 dl)
1 tojás
csipet só
3 ek. cukor
60 dkg liszt
3 dkg élesztő
Bedagasztom, kelesztem, ledagasztom, kelesztem, formázom, kelesztem, megkenem tojással, majd 200 fokra előlemegített sütőbe teszem, 15 perc múlva lejjebb veszem 170 fokra, és tűpróbáig sütöm.
Az élesztőt langyos tejben futtatom, a sót pedig csak a dagasztás végén adom hozzá.
Ez egy működő recept: [link]
Megfelelő dagasztás és kelesztés nélkül nem lesz jó az eredmény. Éo pl. rétes liszt nem jo hozzá.
Mert a fonott tömött. Csinálj foszlós kalácsot.
Attól, hogy valami fonva van, meg nem fonott kalács.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!