Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Irnátok könyebb, finom ételeke...

Irnátok könyebb, finom ételeket amit forró levegős fritzőzben el szoktatok késziteni?

Figyelt kérdés

Most vettem egy forró levegős fritőzt és "technikákra praktikákra de főképp receptekre" lennék kiváncsi mi az amit el szoktatok késziteni benne :)


Illetve hogyan érdemes + milyen alapanyagokat használtok fel hozzá.



2021. máj. 12. 16:09
 1/4 A kérdező kommentje:

pl:


Szokatlan avokádó


Hozzávalók:


avokádó

sima liszt

zsemlemorzsa

1 teáskanál szárított fokhagymapor

1 teáskanál őrölt pirospaprika

2 tojás

Elkészítés:


Vágja az avokádót kb. 1-1,5 cm vastagra, forgassa lisztbe, majd felvert tojásba, végül fokhagymaporral és őrölt pirospaprikával kevert zsemlemorzsába. Fritőzben 200 ° C-on 10 percig süsse. A cukkini korongokat is hasonló módon készítheti el.

2021. máj. 12. 16:10
 2/4 A kérdező kommentje:

Szalonnába göngyölt roppanós spárga mártogatóssal


Hozzávalók:


zöld spárga

szalonna

fokhagyma

gyors mártogatóshoz: 200 ml főzőtejszín, 150 g sajt, 1 tojássárgája, szerecsendió, só

Elkészítés:


Mossa meg a zöld spárgát, vágja le a fás végeit és mérsékelten sós vízben főzze meg. Főzés után szárítsa meg, kenje meg zúzott fokhagymával, és tekerje be szalonnába. Tegye a fritőzbe, és főzze 180-200 ° C-on körülbelül 8-10 percig. Közben készítse el a gyors mártogatóst: Tegyen tejszínt, finomra reszelt sajtot és tojássárgáját a serpenyőbe. Állandó keverés mellett hagyja feloldódni. Melegítés után a mártás szép krémes állagúvá válik. Fűszerezze sóval és szerecsendióval.

2021. máj. 12. 16:10
 3/4 A kérdező kommentje:

Töltött batyuk leveles tésztából


Hozzávalók:


leveles tészta

édes töltelékek: eperlekvár + csokoládé darabok; banán karikák + csokoládé darabok; pillecukor + csokoládé darabok vagy apró gyümölcs

sós töltelékek: kolbászkarikák + ketchup + reszelt sajt; mozzarella + spenótlevél; darab szalonna + kéksajt

tojás a megkenéshez

Elkészítés:


Teljesen egyszerű és egyben zseniális recept, amelybe úgymond beleteheti: “Amit talál a házban”! A leveles tésztából két fajta alakú – négyzet alakú vagy félhold alakú – batyukat készíthet. Először a leveles tésztát nyújtsa ki vékony lappá. Ha négyzet alakú batyuk mellett dönt, vágja a tésztát körülbelül 8 x 8 cm-es négyzetekre. Helyezze a tölteléket közepére, és illessze össze az összes ellentétes csúcsokat középen, és nyomja meg, hogy a tészta ne váljon szét. Félhold esetén vágjon ki egy kört a tésztából (kb. 8 cm átmérőjű), az egyik felére tegye a tölteléket, a másikat takarja le és villával nyomkodja meg az ívet. A töltelék édes és sós is lehet. Az alap az, hogy a batyuk szorosan zárva legyenek, és a forró töltelék ne szivárogjon ki belőlük. A tetejét kenje meg felvert tojással, és néhány helyen villával szúrja meg. A fritőzben a leveles tésztát 180-200 ° C-on körülbelül 10 percig süsse.

2021. máj. 12. 16:13
 4/4 anonim ***** válasza:
2021. máj. 12. 16:21
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!