Irnátok könyebb, finom ételeket amit forró levegős fritzőzben el szoktatok késziteni?
Most vettem egy forró levegős fritőzt és "technikákra praktikákra de főképp receptekre" lennék kiváncsi mi az amit el szoktatok késziteni benne :)
Illetve hogyan érdemes + milyen alapanyagokat használtok fel hozzá.
pl:
Szokatlan avokádó
Hozzávalók:
avokádó
sima liszt
zsemlemorzsa
1 teáskanál szárított fokhagymapor
1 teáskanál őrölt pirospaprika
2 tojás
Elkészítés:
Vágja az avokádót kb. 1-1,5 cm vastagra, forgassa lisztbe, majd felvert tojásba, végül fokhagymaporral és őrölt pirospaprikával kevert zsemlemorzsába. Fritőzben 200 ° C-on 10 percig süsse. A cukkini korongokat is hasonló módon készítheti el.
Szalonnába göngyölt roppanós spárga mártogatóssal
Hozzávalók:
zöld spárga
szalonna
fokhagyma
gyors mártogatóshoz: 200 ml főzőtejszín, 150 g sajt, 1 tojássárgája, szerecsendió, só
Elkészítés:
Mossa meg a zöld spárgát, vágja le a fás végeit és mérsékelten sós vízben főzze meg. Főzés után szárítsa meg, kenje meg zúzott fokhagymával, és tekerje be szalonnába. Tegye a fritőzbe, és főzze 180-200 ° C-on körülbelül 8-10 percig. Közben készítse el a gyors mártogatóst: Tegyen tejszínt, finomra reszelt sajtot és tojássárgáját a serpenyőbe. Állandó keverés mellett hagyja feloldódni. Melegítés után a mártás szép krémes állagúvá válik. Fűszerezze sóval és szerecsendióval.
Töltött batyuk leveles tésztából
Hozzávalók:
leveles tészta
édes töltelékek: eperlekvár + csokoládé darabok; banán karikák + csokoládé darabok; pillecukor + csokoládé darabok vagy apró gyümölcs
sós töltelékek: kolbászkarikák + ketchup + reszelt sajt; mozzarella + spenótlevél; darab szalonna + kéksajt
tojás a megkenéshez
Elkészítés:
Teljesen egyszerű és egyben zseniális recept, amelybe úgymond beleteheti: “Amit talál a házban”! A leveles tésztából két fajta alakú – négyzet alakú vagy félhold alakú – batyukat készíthet. Először a leveles tésztát nyújtsa ki vékony lappá. Ha négyzet alakú batyuk mellett dönt, vágja a tésztát körülbelül 8 x 8 cm-es négyzetekre. Helyezze a tölteléket közepére, és illessze össze az összes ellentétes csúcsokat középen, és nyomja meg, hogy a tészta ne váljon szét. Félhold esetén vágjon ki egy kört a tésztából (kb. 8 cm átmérőjű), az egyik felére tegye a tölteléket, a másikat takarja le és villával nyomkodja meg az ívet. A töltelék édes és sós is lehet. Az alap az, hogy a batyuk szorosan zárva legyenek, és a forró töltelék ne szivárogjon ki belőlük. A tetejét kenje meg felvert tojással, és néhány helyen villával szúrja meg. A fritőzben a leveles tésztát 180-200 ° C-on körülbelül 10 percig süsse.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!