Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Töltött káposzta készítésénél...

Töltött káposzta készítésénél melyik a jobb megoldás ?

Figyelt kérdés
Anyámtól régen úgy láttam, hogy nem savanyított káposztából készíti, hanem főzéskor adagol hozzá ecetet. De vajon miért csinálta így ? Sajnos már nem tudom tőle megkérdezni. Én meg még sosem csináltam töltött káposztát. Helyben tudok kész savanyú káposztát venni. Mire figyeljek vásárláskor ?

2021. jún. 7. 21:48
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
90%

Mert úgy savanyította be a káposztát,gyors eljárás de finom úgy is .

Fogod a káposztát torzsa kivág,egyben belerakod egy fazékba,egy evőkanál 20%-ecet bele,egy kanál só és elkezded,főzni addig kell így főzni,párolni míg a levelek megpuhulnak.

Mikor kész leveleire szeded,és betöltöd,és készül mint a normál recept szerint.

Nem tudom,hol laksz?Így azt se tudom hogy helyben tudol-e savanyú-káposztát venni .

2021. jún. 7. 22:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
71%
Nyaron edes kaposztabol csinalja az ember (ilyenkor mehet bele az ecet) ... Karacsonykor savanyu kaposztabol keszul, mert olyankor csak az van (nincs friss kaposzta).
2021. jún. 7. 22:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy nálunk nem az úgymond normál módon készült. Minden gombóc egyetlen levélbe lett becsomagolva és körülötte csíkokra vágott káposzta volt még. A darált húsnál mit javasoltok ? Melyik lehet finomabb, egy 7 , 20 vagy 30 százalékos zsírtartalmú hús ? Ezeket lehet készen kapni.
2021. jún. 7. 22:16
 4/12 anonim ***** válasza:
92%
Lapocka, vagy tarja ... darald le magadnak.
2021. jún. 7. 22:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Meg lehet enni úgy is, de egyáltalán nem lesz olyan, mintha savanyúból készült volna. Szerintem abból sokkal jobb.
2021. jún. 7. 22:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
89%
Én fizikai munkát végzek, nekem nem kell diétás, alacsony zsírtartalmú kaja, mert elájulok vagy lefogyok, legyen csak zsíros, de anyám se a legsoványabb húst használta régen. Szerintem a legalacsonyabb zsírtaltalmúból lesz a leggyengébb gombóc, a 20% alatti lesz a tökéletes.
2021. jún. 7. 22:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 A kérdező kommentje:
A lapocka és tarja kb 6-7 százalék zsírtartalmú.
2021. jún. 7. 23:17
 8/12 anonim ***** válasza:
80%

Zsírtartalom minimum 30%, bár én a 40%-ra esküszöm.

A levél meg, ahány ház, annyi szokás. Ízlés kérdése. Anyukám mindig savanyú káposztát használt, csak ha nyáron nem lehetett kapni, akkor csinálta sima édesből. De ha volt, akkor nyáron is inkább savanyúból. Én is savanyú káposztával készítem.

Van egy nagynéném, neki valami betegség miatt például az savanyú káposzta tiltólistára, ő ezért csinálja simából.

2021. jún. 8. 05:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Inkább a 30százalékosat.

Zsírosabb húsból omlósabb lesz a töltelék.

A rizs is jobb ha félpuhára párolva adod hozzá.

2021. jún. 8. 08:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 Laylah ***** válasza:
Érdekes, én úgy kaptam meg a családi receptet, hogy van benne friss és savanyú káposzta is. A frissbe van töltve a töltelék, a maradék csíkokra vágva a savanyúval együtt adja a többit.
2021. júl. 5. 15:31
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!