Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Megikrásodott mézet be lehet...

Megikrásodott mézet be lehet tenni a mikróba megolvasztani? Ha igen, mennyi idő kell neki?

Figyelt kérdés

#méz #mikrózás #ikrásodás
2021. máj. 6. 20:58
 1/9 anonim ***** válasza:
88%
Vízzel teli lábosba tedd, amit szépen felmelegítesz a tűzhelyen.
2021. máj. 6. 21:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
84%
Mikroba ne, tonkreteszi, mert nem tudod szabalyozni a homersekletet. Ahogy az elso irja: egy labosba vizet teszel, abba beleallitod a mezesuveget, es ovatosan felmelegited ugy, hogy ne forrjon fel, de meg gyongyozni is alig-alig. Akkor elzarod es otthagyod, amikor kihul, szep atlatszo lesz.
2021. máj. 6. 21:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
81%
50 fok C a max hömérséklet amivel szabad olvasztani minöségromlás nélkül.
2021. máj. 6. 21:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
53%
Én a mikróban szoktam vizet melegíteni egy tálban, utána abba állítom a mézet. Vagy a kancsós vízforralóval melegített víz is jó, ugyan az 100 fokos, de mire a mézet az üvegen át megmelegíti, már nem nagyon fog az 50 fok fölé menni, legfeljebb a legszéle.
2021. máj. 6. 21:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
86%
Ne tedd mikróba, mert a széle felforr a közepe cukros marad és teljesen felborul az állaga. Tedd meleg vízbe, attól szépen lassan, egyenletesen kienged
2021. máj. 6. 21:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
79%
Nem ikrásodott, hanem kristályosodott és ahogy az 1es írta meleg vízbe rakd, ne melegítsd túl mert nem tesz jót a benne lévő vitaminoknak.
2021. máj. 6. 21:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 Tepfal ***** válasza:
82%
Ez nem ikrásodás, a legtöbb méz természetes állaga ilyen. Mivel az üvegbe töltéshez felmelegítik, folyékonnyá válik, és egy ideig (főleg melegben) így is marad, ezért a boltban többnyire így találkozol vele. Sima melegvizes lábasba állítva felmelegítheted és újra folyékony lesz. De teljesen jó kristályosan is fogyasztani, a tartalma ugyanaz. Nyilván ízlések és pofonok, én kifejezetten szeretem, ha kristályos.
2021. máj. 6. 22:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:
Rendben, köszi mindenkinek.
2021. máj. 6. 23:28
 9/9 anonim válasza:
48%
A mikróval megölöd a mézet. Vagy meleg víz kívülről, ahogy mások írták, de ez soká tart, jobb módszer, ha egy infraégőt tartasz fölé amig ki nem olvad, de a méhészeti mézmelegítő a leghatékonyabb módszer
2021. máj. 8. 20:28
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!