A szinte minden boltban kapható őszibarack konzervet mire, hogyan szoktátok használni?
A legtöbb boltban kapható a 820 g-os őszibarack konzerv, ami különféle márkanevek alatt, ingadozó minőségben, enyhén cukrozott lében, azaz szirupban eltéve kerül forgalomba, és rendszerint görög import termékről van szó. Kézenfekvő felhasználási módja, amikor a felnyitás után egy villával egyszerűen elfogyasztjuk a felezett, és gőzzel hámozott barackokat, a levét pedig jóízűen, nagy kortyokban megisszuk, nem hagyva azt sem veszendőbe menni, ugyanakkor akár tea ízesítésére is használható. Ám nyilvánvalóan különféle ételekbe, süteményekbe, kalácsokba és desszertekbe is felhasználhatóak a barackok. Ezek tekintetében várnám tapasztalataitokat, ötleteiteket.
Hogy csak egyet említsek, én nemrég kevés hozzáadott cukorral és túróval mixeltem össze a barackokat, egyszerűen egy villával passzíroztam össze, turmixgép hiányában. Hűtve fogyasztottuk el, igen jóízű volt, véleményem szerint kalács, pite, bukta, béles, fánk, de akár még palacsinta tölteléknek is kiváló lehet a barackos túr(ó)mix.
Általában süteményekbe szoktam beletenni, például barackos tortába, dunahullámba, oroszkrémtortába stb.
De gyümölcslevesbe, őszibarackos csirkemellre, gyümölcssalátába is szokott kerülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!