Hogy kerüljem el hogy sütés közben megzöldüljön a fokhagyma ?
Figyelt kérdés
kenyérlángost sütöttem és ugyebár fokhagymás tejfölt tettem rá. A fokhagyma friss volt hűtőbe tárolom,szép fehér , viszont mikpr megsült a lángosom bezöldült a tejfölben :(2021. márc. 25. 13:41
1/5 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Életemben nem zöldült meg a fokhagymám semmilyen sütéstől, de gyanítom, ha megzöldülne sem érdekelne, ha az íze ugyanolyan maradna.
Vagy a már megsült lángosra kented utólag és nem sütötted együtt?
De mindegy is, ha téged zavar, akkor legközelebb ne keverd össze a tejföllel, (lehet, hogy az kavart be valamilyen kémia folytán) hanem tejfölözd meg a lángost és arra szórd/kend a fokhagymát!
2/5 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Én is csak nemrég tapasztaltam ezt, ahogy lángoshoz előre elkészítettem nagyobb adag fokhagymát, hogy másnap is legyen, és egyetlen nap alatt kékké vált... Amikor először talákoztam ezzel a jelenséggel, kidobtam a fokhagymát, de utánaolvastam, és ez elvileg egy természetes jelenség, de hogy nem gusztusos, az biztos.
3/5 A kérdező kommentje:
Együtt sült a lángossal ,és mikor kivettem abban a pillanatban megváltozott a színe ,lehet az oxidáció miatt. Finom volt ,semmi baj nem volt vele de ha vendégeknek csináltam volna tuti égett volna a fejem .
2021. márc. 26. 09:28
4/5 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Itt van az egyik említett cikk. Ki tudja, lehet, most már Európában is gyakori jelenség lesz. [link]
5/5 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Nekem a kínai fokhagyma kékült meg sütés közben. Azóta csak a piacon, ismerőstől veszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!