Miben más a fokhagyma szeletelése és átnyomása? Van jelentősége?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Attól függ, mit szeretnél elérni, milyen kajáról van szó.
Elég sokféle étel van, amiben nagyon nem szerencsés, ha "kikönyököl" belőle az erős fokhagyma íz.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Étele válogatja!
Kocsonyába, sült húsokra lehet darabos, de szószokban, főzelékekben nem szokás ráharapni, ... de ez is csak egyéni ízlés kérdése.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
4: halas ételekhez nem nagyon értek, mert semmiféle halat nem fogyasztok, de érzésem szerint ezt tuti nem kell agyonfokhagymázni. Mert akkor a tonhal ízét elnyomja.
Egy jó kis padlizsánkrémbe pl. sok fokhagyma kell, mert abban jelentős ízkomponens maga a fokhagyma.
De itt csak - érzésem szerint - inkább háttérben kéne maradnia. Tehát annyit tegyél bele, amennyit a recept mond.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Megnéztem a linkedet Kérdező!
Igaza van a 6-nak, én ebbe az ételbe egyáltalán nem tennék fokhagymát, de ha mégis, akkor csak pépesre nyomva.
Viszont!
Tuti, hogy a tonhalat csak a legvégén tenném bele, mert totál szükségtelen felismerhetetlenségig főzni egy már már eredetileg is rommá főzött halat.
Láthatóan el is tűnt az ételből, az íze meg annyira jellegtelen, hogy a hagyma-fokhagyma és egyebek mellett biztos nem érvényesül.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!