Miben más a fokhagyma szeletelése és átnyomása? Van jelentősége?
Attól függ, mit szeretnél elérni, milyen kajáról van szó.
Elég sokféle étel van, amiben nagyon nem szerencsés, ha "kikönyököl" belőle az erős fokhagyma íz.
Étele válogatja!
Kocsonyába, sült húsokra lehet darabos, de szószokban, főzelékekben nem szokás ráharapni, ... de ez is csak egyéni ízlés kérdése.
4: halas ételekhez nem nagyon értek, mert semmiféle halat nem fogyasztok, de érzésem szerint ezt tuti nem kell agyonfokhagymázni. Mert akkor a tonhal ízét elnyomja.
Egy jó kis padlizsánkrémbe pl. sok fokhagyma kell, mert abban jelentős ízkomponens maga a fokhagyma.
De itt csak - érzésem szerint - inkább háttérben kéne maradnia. Tehát annyit tegyél bele, amennyit a recept mond.
Megnéztem a linkedet Kérdező!
Igaza van a 6-nak, én ebbe az ételbe egyáltalán nem tennék fokhagymát, de ha mégis, akkor csak pépesre nyomva.
Viszont!
Tuti, hogy a tonhalat csak a legvégén tenném bele, mert totál szükségtelen felismerhetetlenségig főzni egy már már eredetileg is rommá főzött halat.
Láthatóan el is tűnt az ételből, az íze meg annyira jellegtelen, hogy a hagyma-fokhagyma és egyebek mellett biztos nem érvényesül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!