Amaranth, fekete rizs és hajdina helyes főzése?
Figyelt kérdés
Van nekem itthon mindhárom, és naív módon azt hittem olyan lesz mint fehér rizst főzni...hát nem 😅
Az amaranth és a fekete rizs kő kemény marad akármeddig főzöm.
A hajdina meg pillanatok alatt szétesik péppé.
Hol szúrtam el?
#hajdina #amaranth
2021. márc. 3. 17:24
1/4 anonim válasza:
A hajdinát ismerem csak. Úgy kell főzni, hogy kiméred az 1x mennyiségű hajdinát, lemosod. 2x mennyiségű sós forróvízbe öntöd, és lassú tűzön, ídőnként megkeverve főzöd 15 percig. Fedő alatt hagyod még 15 percig, és kész!
2/4 anonim válasza:
se amaranthot se fekete rizst nem próbáltam még. nem lehet hogy áztatni kell őket? esetleg gőzölni, nem főzni?
3/4 anonim válasza:
Fekete rizst is pont annyi ideig főzöm mint a többit
Jénaiban kb annyi vízzel felöntöm, hogy dupla magad, mint a rizs és kb 300W-on a mikróban addig főzöm, ameddig eltűnik rólaa víz... amaránt dettó, de az sose lesz puha
4/4 A kérdező kommentje:
Ja hogy nem kell hogy puha legyen?
2021. márc. 3. 23:07
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!