Vegán sajt (TUDOM, hogy NEM sajt, ne köss bele!) készítéséhez miért pont kesu kell?
Sok receptet végignéztem, mindegyikben kesut tesznek bele (egyebek mellett).
Ennek van valami konkrét oka és más olajos mag nem lenne jó, vagy egyszerüen csak ezzel kezdték, és ez maradt a megszokott?
Ha valaki tud erröl valamit, örülnék neki, ha megosztaná!
Elöre is köszönöm.
mi az a kesu?
mi az a vegán sajt?
1-es: kesu:
Vegán sajt meg az, amit vegánok készítenek és amit sajtként lehet ételekbe felhasználni, mivel a vegánok semmiféle állati eredetü élelmiszert nem fogyasztanak, így tejtermékeket sem.
2-es: köszi az infót, naprafordós receptet eddig nem találtam, meg más magokból készültet sem, de ezek szerint ez csak véletlen.
#3: én ezt a receptet követtem, ha jól emlékszem:
Szerintem azért kesu kell, mert az az úgymond legpuhább olajos mag és beáztatva tényleg teljesen puha lesz és könnyen krémesíthető. Ezen kívül nincs túl erőteljes íze mint pl a mogyorónak.
Mondjuk mandulával is készíthető recept is van YouTube: zsenibogyó csatornán
meg láttam még vegán sajtos videót más magból a test and glow YouTube csatornán és egy szintén kesediós sajtos videót a Tasty YouTube csatornán, ott mindenféle különleges vegán sajtfélét is csináltak
sajtkrémet lehet tofuból is csinálni, bár ugye az nem olajos mag, nem tudom, hogy ehhez hogyan állsz.
Igazából az igazi sajtos ízt a sörélesztőpehely adja.
Remélem, azért valami hasznosat ki tudsz szűrni a válaszomból. :)
Kösöznöm az újabb válaszokat.
Abban igazad lehet, hogy a kesu nem túl intenzív ízü, szerintem teszek egy-két kisérletet a különbözö magokkal.
Tofut meg egyéb szójatermékeket nem fugyasztok, nagyon rosszul türöm ezeket.
Most az új szenzáció a cukkiniből készített vegán sajt. De jómagam nem próbáltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!