Hogyan kell tésztát dagasztani?
Nyomkodom, húzkodom a tésztát. Szülő szerint ez nem dagasztás, hanem gyúrás. Megkértem, hogy mutassa meg hogyan kell akkor. Megmutatta. Megpróbáltam én is és szerintem ugyanazt csináltam, mint ő is, de szerinte rosszul csinálom, mert én gyúrom a tésztát, nem dagasztom.
Hogyan kell akkor dagasztani? Mert én nem értem...
Többféle módszer is lehet, mostanában az a "divat", amit te is írsz, hogy nyújtod-húzod-nyomod...
Anyukád lehet a régi módszert tudja, mikor csapkodták meg ököllel gyömöszölték...
5: ((3-as voltam)
ahogy írtam, azért, mert ők másképp csinálták! Mármint anyáink-nagyanyáink.
Ha rákeresel Paul HOllywood dagasztására a youtube-on, prímán látod nála is hogyan csinálja...
Tessék: https://www.youtube.com/watch?v=a9DP53VdVoM
3:15-től nézd! És mutasd meg anyukádnak is. :))))
Paul Hollywood a kenyerekhez használt módszert mutatja be (előbb a mozdulatot néztem, s azt felismerve néztem rá a címre). Itt látható a dagasztás (legalábbis az egyik dagasztós mozdulat, az ujjakkal való erőteljes összenyomás) egy pár másodperc erejéig, 1:15-től: [link]
Amikor pedig nem az ujjaimmal nyomkodom a tésztát, mert mondjuk ez elég fárasztó az ujjaknak, akkor ököllel is nyomkodom néhányszor a tésztát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!