Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Vaníliarúdból vaníliaesszenciá...

Vaníliarúdból vaníliaesszenciát készített már valaki?

Figyelt kérdés

Vettem vaníliarudat, ki szeretném próbálni az esszenciázását.

10db-ot nem fogok venni plusz még hozzá ugyanannyi 70%-os alkoholt se, viszont ahogy nézegettem, az üvegben levő 1db-kát simán fel lehetne ott önteni az alkohollal, amennyi abba belefér, és tképpen ugyan ott vagyok mintha vennék 10db-ot és sok alkoholt nagy üvegben. Felhasználásakor csak szemcseppentős pipettával kivenném ami kell, a többi marad, esetleg az alkohol utántöltve. Mintha eleve direkt ilyen célból árulnák így üvegben...

Működhet?

#vanília #vaníliarúd #vanília-esszencia
2021. febr. 13. 21:24
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
59%

Túl kevés az alkohol hozzá, ami abba a tubusba belefér. 4-5 rúd kell 250 ml alkoholhoz, így számolj (ha jó ízű és intenzív aromát akarsz).

Viszont tudd, hogy tényleg jó legyen, legalább 6, de inkább 12 hónap kell.

2021. febr. 13. 21:31
 2/13 anonim ***** válasza:
53%
Vágd fel kisebb darabokra és kicsi befőttesüvegben öntsd fel alkohollal. Nekem tök jó lett.
2021. febr. 13. 21:53
 3/13 anonim ***** válasza:
59%
Már 6 hét után is egész jó!
2021. febr. 13. 21:54
 4/13 anonim ***** válasza:
59%

Havas Dóra is 4-6 hetet ír...

[link]

2021. febr. 13. 21:57
 5/13 anonim ***** válasza:
0%
Ennek meg mi az értelme? Vaniliarud drága. Ehhez viszonyitva a vanilia esszencia olcso. Akkor?
2021. febr. 13. 23:06
 6/13 anonim ***** válasza:
75%

Amit olcson veszel, az nem igazi aroma, olvasd el a cimkejet.

Az igazi aroma draga.

2021. febr. 14. 02:09
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Az olcsó aroma, amit a vaníliára allergiások is fogyaszthatnak, nem vaníliából készül, teljesen szintetikus.
2021. febr. 14. 07:06
 8/13 A kérdező kommentje:

Á, nem kell nekem annyi, nagyon sokba kerül.

70%-os alkohol van itthon, de fölöslegesen azt se tárolom be.

Már csak azt kellene kideríteni, hogy egy darab, pontosabban adott súlyú vaníliarúdhoz mennyi löttyöt kell önteni. Ez simán el kell, hogy férjen a kémcsőben 1db esetén.

Ti mennyiért vettétek? sparban 1499Ft 1db dr.oetker (1,7g) 10cm hosszú, olyan mint egy leszakadt cipőfűző.

2021. febr. 14. 10:10
 9/13 anonim ***** válasza:
59%

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

Vanilia kavalkad van, valogathatsz kedvedre :)

2021. febr. 14. 10:52
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Karácsonykor, v. Húsvétkor szoktam venni a Lidl/Aldi "exkluzív" kínálatából. Szerintem olcsóbb, mint a Sparban, és jó minőségű.
2021. febr. 14. 10:56
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!