Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Pecsenyezsír meddig tartható...

Pecsenyezsír meddig tartható el? Hagyma, zöldfűszerek, némi zöldség ment a kacsamáj-és comb alá, sütés után a levek le lettek szűrve, többi lent?

Figyelt kérdés
Miután kisültek a cuccok, átszűrtem a pecsenyeleveket egy közös műanyag edénybe. Megdermesztettem, hűtőbe tettem. Kb 1 liter volt a cucc. A sülteket ünnepekre készítettem, a zsír azóta is megvan, rendszeresen főzünk vele. Nem büdös, nem keserű, finom, fűszeres, illatos. De meddig tartható el így?

2021. jan. 29. 18:28
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
A lényeg, hogy sikerült tisztázni és most, így 1 órával vacsi után ismét megéheztem! :)
2021. jan. 29. 19:04
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Hűtőben a zsír hónapokig eláll, szóval ha rendszeresen azzal főzöl, biztosan elfogy mielőtt bármi baja lenne.
2021. jan. 29. 19:17
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha tisztán zsír, és hűtőben is van, 1 évet lazán kibír, tapasztalatból mondom, nem tipp!
2021. jan. 29. 20:05
 14/15 anonim ***** válasza:

A lét öntsd le róla egy üvegbe és tedd el a mélyhűtőbe, jó lesz más alkalommal szafthoz. Süsd, hogy a zsírból eltűnjön a lé. A zsírt utána sokáig felhasználhatod. Én minden zsírt begyűjtök. Amikor a kocsonya elkészül, kihűl annyira, hogy a tetején már ott a zsír, leszedem és elrakom.

Ha a libaaprólék leves túl zsíros lett, akkor arról is leszedem és elrakom.

Imádjuk az oldalas alatt maradt fokhagymás zsírt. Boros teával és friss, házi kenyérrel, lilahagymával szoktuk reggelizni. És nem hízunk el tőle, mert ritka alkalom, de nem hagyjuk ki.

2021. febr. 3. 21:26
 15/15 A kérdező kommentje:
Köszi :) Így fogok tenni én is ezentúl :) Többieknek is köszönöm a hasznos válaszokat.
2021. febr. 3. 22:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!