A pecsenye kacsa-, illetve libamájnak ugyanolyan íze van, mint a hízott kacsa-, illetve libamájnak ha kacsa-, illetve libahájban sütöm ki?
a libamájat ha jól készítik, akár hozzáértő parasztasszony, akár olimpikon mesterszakács, az íze verhetetlen..
a kacsamájjal nehéz ugyanolyan ízt elérni, de ha azt akarjuk megunknak bedumálni, hogy egyforma, akkor egyforma..
én a libahájban csak libamájat sütnék, kacsahájban pedig kacsamájat..
de a kisérletezők általában finomat alkotnak.
a nagy titok abban rejlik, hogy semmit nem szabad nagy lángon, illetve nagy hőmérsékleten sütni, mert akkor a macska sem eszi meg.
a hőmérséklet az amivel tönkre lehet tenni akár a hájat, akár a májat.
ott a gúgli..
A hízottnál a kacsát/libát tömik, ettől lesz szép nagy a mája. Ezt érdemes egészben kisütni hájban.
A pecsenyéből inkább pástétomot lehet készíteni. Elég picike a pecsenye kacsa/liba mája. És nem is annyira finom.
A hízotté nagyon krémes, különleges. A pecsenye meg kicsit hasonlít állagában a csirkemájhoz.
Szóval ha májat akarsz sütni, akkor hízottat vegyél.
2018-07-31 – 06:22
Világos, de az árkülönbség 6-7-szeres!
2018-07-31 – 08:38
Én azért még vennék egy-két szövegértelmezési órát! :-)
2018-07-31 - 09:58
- Ha hiszi, ha nem a libát libahájban, a kacsmájat, megkérdezés nélkül is kacsahájban sütném ki! :-)
- € 10.000.00 (Tízezer Eurot) utalok azonnal a számlájára, ha olyan cikket tud felmutatni, amelyik azt taglalja, hogy van-e ízbeli hasonlóság a saját hájában kisütött hízott libamáj és pecsenye libamáj, illetve ugyancsak a saját hájában kisütött hízott kacsamáj, illetve pecsenye kacsamáj között.
Ilyen cikk nincs! Ezért éltem a site szlogenjével:
„.... AMIT MÁSHOL NEM MERTÉL …. ITT MEGKÉRDEZHETED! ..”
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!