Nem tudok főzni, mit tegyek?
Szokyt én is nagyon ajánlom, rengeteget tanultam tőle, nagyon jól magyaráz és egyszerű fogásokat is készít :)
Egyébként azt tudom tanácsolni, hogy a legegyszerűbb, gyorsan elkészíthető ételekkel kezdd, pl különböző tészták (tejszínes/paradicsomos raguk, pl sonkás-gombás, elronthatatlan), husi vmi salátával (pl csirkemell görög salátával), esetleg vmi egytálétel, ami sütőben sül (pl rakott hús/zöldség, semmi vaszisztdasz, csak süss elő egy kis zöldséget, húst, krumplit, rá tejföl/tejszín és sajt, fel óra alatt megvan). De ha ezek se mennek, akkor először próbálj meg gyors vacsikat készíteni, hogy kicsit ráálljon a kezed, pl melegszendvics, tojás különböző változatokban, bundáskenyér, vagy csak egy kis töltött krumpli. Ezek elronthatatlanok szinte:)
Mi az, ami nem sikerül? Mi okozza a legnagyobb problémát? Az ízesítés/fűszerezés? Azt folyamatos kóstolással tudod javítani. Értelemszerűen kevesebb fűszerrel kezdeni és közben kóstolni, pótolni ha szükségesnek érzed. Ha nem vagy biztos az ízben, kóstoltasd meg a gyerekekkel, férjeddel. Én is szoktam a mai napig is, hogy biztos legyek benne, mindenkinek megfelelő (persze, ha éppen kéznél vannak).
Tésztát ki tudsz főzni? Durum tésztát ajánlom, mert azt azért nehezebb szétfőzni valamiért. Lehet kapni nagyon finom üveges szószokat, eleinte csinálhatod azzal. Akár utána is lehet fűszerezni őket.
Panírozni tudsz? Krumplit megfőzni, zsírban/olajban kisütni? Esetleg sütőben?
Tényleg jó lenne tudni, hogy mi az, ami különösen problémát okoz.
A paprikáskrumpli zsírral az igazi, nehogy olajat tegyél alá, mint ahogy itt írta valaki
És sok hagyma!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!