Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Nem tudok főzni, mit tegyek?

Nem tudok főzni, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Két gyerekes anyukaként nem tudok főzni, akármit próbálok, minden a kukában végzi. Vettem már rengeteg szakácskönyvet, nézek különböző főzős videókat, még sem megy. Teljesen kétségbe vagyok esve, annyira szeretnék a családnak finom ételeket készíteni, de egyszerűen nem sikerül semmi, egy egyszerű leves vagy főzelék meghaladja a kepessegeimet. Tudtok esetleges olyan könyvet, műsort vagy akármit aminek a segítségével meg tudnék tanulni legalább alap dolgokat? Vagy engedjem el a dolgot és vegyem tudomásul hogy ez nem nekem való?
2021. jan. 21. 13:30
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az tudna segíteni, ha lenne valaki aki segít. Hova valósi vagy? Hátha akad itt valaki 😁
2021. jan. 21. 13:32
 2/13 anonim válasza:
17%
Nézz főző műsorokat a TV-ben! 🙂
2021. jan. 21. 13:46
 3/13 anonim ***** válasza:
86%
Gyakorolni kell. Sokat kóstolgatni, kísérletezni, és egyszerű ételekkel kezdeni.
2021. jan. 21. 13:51
 4/13 anonim ***** válasza:
32%

Nincs egy jófej rokon, ismerős, barát, aki szánna rád néhány órát?

Különben sajnos azt kell, hogy mondjam, nem mindenkinek való a főzés. Ugyanúgy tehetség kell hozzá és rátermettség, mint mondjuk az énekléshez. Vagy a különféle sportokhoz.

És ne légy kétségbeesve, attól, hogy egy anyuka nem tud főzni, nem érsz kevesebbet. Sőt, többet érsz annál az anyukánál, aki "csak" főzni tud, de a gyerekeivel sosem játszik pl.

2021. jan. 21. 14:07
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Egyszerű ételekkel kezdd, akkor meglesz a sikerélményed is és az ad majd további inspirációt!

Speciel én nem igazán értem, hogy egy levest hogy lehet elrontani - legfeljebb csak ha túlsózod - de ha te képes vagy rá, akkor nézz Youtube videókat!

Szoky és Szazsu szerintem a legjobb, de Szazsu szájbarágósan magyaráz és mutogat.

2021. jan. 21. 14:28
 6/13 anonim ***** válasza:

5-ös: Azt is leírnád, hogy ezek a műsorok melyik csatornán és kb. milyen időpontban mennek? Gondolom, az már nagy segítség lenne a kérdezőnek.

Anno tizenévesen paprikás krumplival kezdtem: apróra vágott vöröshagymát kevés olajon aranysárgára dinszteld meg, majd a megpucolt, hasábra darabolt krumplit forgasd át rajta, szórj rá kevéske őrölt paprikát. Inkább húzd le addig a tűzről, és addig kavard, míg lehetőleg minden szem krumpli paprikás lesz. Annyi hideg vizet önts rá, hogy a víz éppen ellepje. Tégy bele egy kevéske sót! Ne sokat, (a krumpli mennyiségétől függ), de egy fél teáskanállal biztosan rakhatsz rá. Ha felforrt vedd vissza a lángot alatta közepesre. Néha-néha kavard meg, és kóstold meg a savát.

Kizárt, hogy ne sikerüljön!!! Csak bátran! Menni fog!

2021. jan. 21. 14:37
 7/13 anonim ***** válasza:

Veszel rántani való húst, szépen kiklopfolod, besózod kicsit mindkét oldalát. Hagyd egy kicsit állni. Addig egy tálba készíts elő lisztet, a másikba 2-3 tojást felversz, egy kis sót ebbe rakhatsz, a harmadik tálba pedig zsemlemorzsát készíts elő.

A hússzeleteket ebben a sorrendben forgasd bele: liszt-tojás-zsemlemorzsa. Forró olajban, de közepes lángon!!! sütöd meg őket, szépen mindkét oldalát. Ha megsült, konyhai papírtörlővel bélelt edénybe rakd először!

Sült krumplit, vagy rizst, zöldségeket főzök, összekavarod, só-bors rá, és köretként, tálalod. Uborkát, káposztát adhatsz hozzá.

2021. jan. 21. 14:42
 8/13 anonim ***** válasza:
50%

"Vagy engedjem el a dolgot és vegyem tudomásul hogy ez nem nekem való?"

... enni kell, a sajat eteledet elo is kell tudni teremteni es el is kell tudni kesziteni ... tehat nem adhatod fel, kulonben elveszett ember vagy.

"Nem tudok főzni, mit tegyek?"

Tanulj meg olyan embertol aki tud. Kerj meg egy jol fozo ismerosodet, hogy par kaja elkesziteset mutassa meg es te segits neki az elkesziteseben.

2021. jan. 21. 15:07
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

A YouTube nem TV műsor, hanem nyilvános webhely.

De itt vannak a linkek, akikről beszéltem:

https://www.youtube.com/results?search_query=Szazsu

https://www.youtube.com/results?search_query=Szoky

2021. jan. 21. 15:20
 10/13 anonim ***** válasza:
A 2-estől akartam kérni, hogy írjon tv-csatornát és műsor időpontot.
2021. jan. 21. 16:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!