Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Csirkecombokat (alsó, felső)...

Csirkecombokat (alsó, felső) kb. meddig kell sütni (kirántani) bő, rotyogó olajban?

Figyelt kérdés
2021. jan. 8. 21:02
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm mindenkinek!! - Azért vagyok rutintalan, mert ffi vok (60+)....és, bár magam főzőcskézek, de a rántotthúsokat kerültem, mert a panírozás....(bonyolult). Persze, régebben egyszer - egyszer paníroztam is, csak úgy a magam feje szerint sütöttem. Karácsony előtt sok halat rántottam ki, hogy maradjon még ecetesnek eltenni is, és rájöttem, nem is olyan vészes az a panírozás (mert egyébként pedig nagyon szeretek mindenféle kirántott 'cuccot'....a gombafejektől kezdve talán még a cipőtalpig is). És, holnap megint fogok csirkecombokat rántani...és ennyi jó tanáccsal már sokkal könnyebb lesz. Még egyszer is köszönöm mindenkinek!!
2021. jan. 9. 22:44
 12/16 anonim ***** válasza:
Sok sikert a sütögetéshez!
2021. jan. 9. 23:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/16 A kérdező kommentje:
Ez a "Nem egy nagy durranás, egy hosszú metszés és ki lehet kapni."...ez érdekelne....nekem nem kis durranás....ahhoz mindkét kezemet össze kell csirkézni...ez lehet a titka talán?
2021. jan. 10. 20:58
 14/16 anonim ***** válasza:
49%

Nem egészen. Én gyakorlott főzőcskéző vagyok, de a kicsontozás nem csupán egy metszés.. Megcsinálom, ha kell, de azért ebben némi farigcsálás is benne van. A hús ugyanis szorosan tapad körbe a csonthoz, nyersen azt nem lehet úgy "kikapni", mint pl. a sült oldalasból a sütés végén.

Egyébként lehet kapni csirkecomb filét, én szívesen főzök abból, ha nincs kedvem csontozni. Húsleveshez azt nem ajánlom, mert annak ízéhez szükséges a csontos hús, de rántani kiváló.

2021. jan. 10. 21:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező!

10-es vagyok.

Egyáltalán nem gond egy csirkecombból kivenni a csontot!

Természetesen mindkét kezedet "össze kell csirkézni", mert magától nem pottyan ki belőle, de hamarabb megvan, mint ezt leírom. Nem is tudom elképzelni, hogy hogyan is lehetne egy kézzel főzőcskézni?

A felső comb belső részét - tehát nem azt a részét, ahol a bőr volt - a csontnál bemetszed, a csont teljes hosszában. Az egyik csirkés ujjaddal, vagy hegyes késsel alányúlsz a csontnak és elszabadítod a hústól, a két porcos végét meg késsel alulról elvágod és kiveszed a csontot. Ugyanezt előadod az alsó fogós combnál. Ott vágod végig, ahol a legvékonyabb a hús. Azon csak egy porc van, kifordítod és ennyi!

A csontokat legközelebb belefőzheted valami levesbe, csak jó ízt ad neki. Kutyának ne add, mert hasadó csont és baja lehet belőle.

Csak ügyesen!:)

2021. jan. 10. 21:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/16 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek! Szerintem én is valahogy hasonlóképpen csináltam mint ahogy leírtad 10 es. Azt nem mondanám hogy egyszerű de meg lehet csinálni tényleg farigcs álni kell. Kell hozzá azért egy kis idő. Este úgy csináltam.

Amikor hússal csinálok valamit úgyhogy késezek is, akkor általában úgy szoktam megoldani hogy csak a bal kezem legyen húsos az ne amibe a kést fogom. Egyfelől ezt úgy stabilabban tudom fogni a kést ha nem trutyi S A kezem... Meg hát szeretem azt, ha van egy tiszta kezem ha valamihez nyúlni kell. Persze ez nem szentírás most kénytelen is voltam eltérni ettől a szokásomtól.

2021. jan. 11. 04:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!