Csirkecombokat (alsó, felső) kb. meddig kell sütni (kirántani) bő, rotyogó olajban?
Hát, én már elmúltam 50, de általános iskolában megtanultam a leckét. Akkor még volt gyakorlati óra, azon belül főzés. 2 vagy 3 fős csoportokban voltunk (már nem emlékszem), és mi választhattuk, hogy mit főzünk. Én a rántott csirkecombot találtam ki. Gyorsan paníroztunk, sütöttük és a találás olyan szép lett, hogy a tanárunk felvitette kóstolónak az igazgatóhoz. Akkor derült ki, hogy belül tiszta nyers... Nem kicsit volt ciki.:)
Azóta nem rontottam el rántott csirkét, csak egyszer, amikor is a mélyhűtött panírozott egész combot felengedés nélkül dobtam a fritőzbe. Na, az is nyers maradt..:(
Sok sikert!
Elotte felpuhara kell fozni, es csak utana rantani!
Igy sokkal szaftosabb es tutira atsult lesz.
Érdemes beszerezni egy húshőmérőt. Nem kell flancos, egy egyszerű példány is megteszi. Főleg rutintalanoknak fontos ez.
Nekem valami ehhez hasonló van, nagyobb darab húsok sütésében nagyon hasznos.
Az 1-el tökéleresen egyetértek, így kell.
Ettől függetlenül én már régóta kiszedem a csontot mindkét részből (alsó-felső) és akkor szétterítve soha nincs gond. Azért is csinálom így, mert nem egyszer tapasztaltam, hogy teljesen átsült comb esetén is előfordul, hogy a csont környékén ronda fekete véraláfutás van és az nem gusztusos. Így meg filézéskor az ki lehet szedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!