Hogyan kell a töltött káposztához rántást készíteni?
Egy evőkanál zsír forrósítva kis lángon + egy evőkanál liszt. Kevergeted, majd félrehúzod, egy teáskanál pirospaprika, jól elkevered.
Majd a káposzta levéből két evőkanál, jól simára kevered.
Az egészet rádobod a fővő káposzta tetetéje és együtt főzöd még
jó 30 percet közepes lángon, hogy oda ne égjen.
Néha megrázogatod, vagy megforgatod jobbról-balra, finoman
a lábost.
A gombóchoz nem adsz rántást.
A kész töltött káposztához adod.
A rántás: zsírt melegítesz és abban a lisztet állandó kavargatás mellett kicsit megpirítod. Vigyázz, meg ne égjen! Ráteszed az őrölt paprikát, majd (hideg vízzel szoktam) felengedni, gyorsan kevered, hogy ne legyen csomós, és ráöntöd a már megfőtt káposztás gombócokra. Nem fakanállal kavarod bele, csak szépen a nagy lábast (fazekat) körbe-körbe rázogatod, hogy a rántás szépen elkeveredjen a már megfőzött gombócokkal.
Az hogy 1 kanál zsír + 1 kanál liszt, vagy annál több, az a megfőzött gombócos káposzta mennyiségétől függ. Természetes, ha 10 literrel főztél, nem lesz elegendő az 1-1 kanál zsír+olajból készített rántás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!