Töltött káposztához milyen rízst?
Figyelt kérdés
Életem első töltöttkáposztáját készülök elkészíteni! nézegetem a neten a recepteket, egy kérdésre nem találok választ! előfőzött gyorsrízsből is el lehet készíteni? ami ilyen fólia zacskóban van, és 16-18 percig kell zacskóban főzni, ha köretnek használom.vegyem ki a zacskóból,és használjam,úgy mint a hagyományos rízst, vagy felejtős?-kérem, hogy pontosan írjátok meg milyen rízsből készítsem!2020. dec. 20. 19:43
1/12 anonim válasza:
uhh, ezen most elgondolkodtam. vegyél inkább egy zacskó sima B-rizst, és csináld azzal
2/12 A kérdező kommentje:
#1 csak amúgy nem igazán vagyok oda a rízsért-a maradék soha nem fogyna el, nem is tudom minek- mikor vettem gyors rízst!
2020. dec. 20. 20:01
3/12 anonim válasza:
hát akkor passz. mondjuk a rizs sokáig eláll. és máskor is főzöl majd még töltött káposztát :-) de megpróbálhatod ezzel is. én a minap bulgurt tettem bele, de be ne köpjél öreganyám előtt, mert kitér a hitéből..
4/12 A kérdező kommentje:
azt sem tudom, mi az a bulgur, hagyományosan szeretném elkészíteni ,idős édesanyámat szeretném meglepni, ő nagyon szereti, de már alíg tud mozogni, nem tud már nekiállni.
2020. dec. 20. 20:10
5/12 anonim válasza:
Lehetőleg ne hosszú szeműt vegyél, hanem gömbölyűbbet, egy egyszerű "B" rizst. Zacskós, előfőzöttet ne, én utálom a papíríze miatt.
6/12 anonim válasza:
Sajnos a rizst nem tudom,de Anyukám gerslit(ápragyöngy) rak bele. Isteni finom :)
7/12 anonim válasza:
Azt nem a töltött káposztába teszik, hanem a székelybe.
9/12 A kérdező kommentje:
#8! mi a különbség az "A" és "B" rízs között? egyik válaszoló "B" -t ajánlott!
2020. dec. 20. 21:27
10/12 anonim válasza:
Az a "A" rizs köretnek kiváló. Hosszú szemű, nem ragad össze, pergős.
Töltelékekhez a "B" rizs tökéletes, de én köretnek is azt veszem, mert tudom pergősre csinálni.
Elvileg a töltött dolgokba (káposzta, paprika, rakottasok) a legolcsóbb törmelékrizs is jó. A hosszú szemű a legkevésbé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!