Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Milyen konyhai géppel lehet...

Milyen konyhai géppel lehet mákot darálni?

Figyelt kérdés

Ajándékba vennék egy vegyes konyhai gép helyett egy másikat turmix-daráló-aprító kategóriában. Gyümölcscentrifuga

Nekünk egy teljesen puritán 1 késes aprító Bosch van, de akinek venném ő kristálycukorból porcukrot csinál, jeget aprít, mákot darál.. sokat süt!

Az enyém jó, de az van a leírásában, hogy mákot nem lehet beletenni és a cukorból is csak cukorlisztet tud, hiába aprít jeget is.. vagy ezt csak beleírják és tudja mindegyik? Én pl. nem eszek mákot, így darálni se szoktam, csak régen kézivel!

2020. dec. 19. 21:27
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Jaj, az elején nem jól jelent meg. Szóval gyümölcscentrifuga funkciója is volt, de az nem feltétlenül szükséges.
2020. dec. 19. 21:29
 2/13 A nagy Levin ***** válasza:
90%
Kávédaráló. Én azzal szoktam cukrot darálni. Tudtommal mákot is lehet darálni vele, csak ha jól tudom cukorral együtt kell, mert összeáll.
2020. dec. 19. 21:47
 3/13 anonim ***** válasza:
81%

Igen, pont úgy ahogy A nagy Levin megírta.

Cukrot muszáj hozzáadni, mert a mákolaj miatt nehezebb darálni és "összesül", valamint a gépet is kinyírhatod, mert annak meg a motorja "ég le". Ezt egy kis kristálycukorral elkerülheted.

2020. dec. 19. 22:03
 4/13 A kérdező kommentje:
Akkor lehet, hogy a sima daráló feltét is viszi csak cukorral? Inkább egy kombinált géppel lemném meg, nem egy kávédarálóval. Az annyira kicsi, hogy más nem is fér bele, csak fűszerek és ezek!
2020. dec. 19. 22:06
 5/13 anonim ***** válasza:
84%

De ezekre a legjobb, szerény véleményem szerint.

Le akarsz darálni 20 dkg mákot, tökéletes!

2020. dec. 19. 22:14
 6/13 anonim ***** válasza:
Fogalmam sincs milyen az a kombinált gép, de gondolom nem tud homogén szemcsenagyságot. Márpedig, ha érdekel a végeredmény minősége, akkor ilyen gépet kellene keresni. Ha nem érdekel, akkor jó lesz a kombinált is.
2020. dec. 20. 02:39
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Lehet darált mákot is kapni, a baj, hogy az sem az... Kb ott is csak félbevágott mákszemeket kapsz. Erre az igazi a nagyanyáink vagy dédanyáink mákdarálója volt alkalmas, ami valóban olajossá széjjel zúzta a magokat. Lehet azt mondani, hogy úgy semmivel nem tudod ledarálni, hogy az krémes legyen. Pedig az íze csak akkor domborodik ki. Most karácsonyra már lehet késő, de érdemes mondjuk a jófogáson valami békebeli öreg darabra vadászni.
2020. dec. 20. 10:43
 8/13 anonim ***** válasza:
84%

#7-nél a PONT! :)

Igen, ez a lényeg a mákdarálásnál - zongorázni lehet a különbséget a bolti darált mák és a hagyományos dédanyai darálóval ledarált mák között.

3-4 e ft-ért is lehet kapni mákdarálót, szóval nem egy nagy beruházás... EGy nagycsaládban (vagy utcában :-D) egy darab is elég...

2020. dec. 20. 12:35
 9/13 anonim ***** válasza:
77%
Ha eleg gyors a kezed, egy apritokes is megteszi :)))
2020. dec. 20. 13:12
 10/13 anonim ***** válasza:
82%

#7 vagyok

#8 Köszönöm, Neked is teljesen igazad van!

Ha nem is stimmel a "régen minden jobb volt", de például a mákdarálóra ez tuti igaz!

Boldog Karácsonyt!

2020. dec. 20. 19:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!